dita nderkombetare

Një ditë dedikuar filozofisë

Postuar në 18 Nëntor, 2020 13:29

 

E Enjtja  e tretë e çdo muaj Nëntor  është  Dita Ndërkombëtare e Filozofisë. Bazuar në rëndësinë e  kësaj disipline në formimin njerëzor, UNESCO e shpalli këtë ditë si të tillë  që në vitin 2002. Aktivitete me rastin e kësaj dite si  konferenca shkencore,  leksione të hapura, promovime librash,   zhvillohen në shumicën e universiteteve të botës, por këtë vit janë më të kufizuara për arsye të pandemisë. Por ku konsiston origjina e filozofisë  dhe  çfarë është ajo me pak fjalë?

Subscribe to RSS - dita nderkombetare