distanca

Lajm i mirë. Do rrimë Larg njëri-tjetrit!

Postuar në 02 Maj, 2020 19:59

 

Identifikohet për herë të parë vendndodhja dhe distanca e shpërthimeve të valëve të shpejta radio

Postuar në 27 Shkurt, 2016 18:19

Shkencëtarët kanë arritur të përcaktojnë vendndodhjen dhe distancën e një shpërthimi të fuqëishëm dhe të çuditshëm , i njohur si shpërthimi i valëve të shpejta radio, një dukuri astrofizike e cila manifestohet si pulsim valësh radio që zgjasin vetëm pak milisekonda. E panjohur mbetet origjina e tyre, por ka disa spekullime: një është që ato origjinojnë nga jashtë galaktikës, së dyti ato vijnë nga yke të afërt dhe së treti ato janë prodhuar nga një inteligjencë jashtëtokësore.

Zbulohet sistemi më i madh diellor: përbëhet nga një yll dhe një planet 600 miliardë milje larg njëri tjetrit

Postuar në 31 Janar, 2016 09:28

Shkencëtarët e Royal Astronomical Society mendojnë se kanë zbuluar atë që mund të jetë sistemi diellor më i madh. Një planet i vetmuar, 2MASS i2126-8140 dhe ylli TYC 9486-927-1, u zbuluan dekadën e fundit, por vetëm tani mendohet se ata janë të lidhur me një orbitë gjigande. Miliarda vjet larg njëri-tjetrit ata konstituojnë siatemin diellor më të madh me dy trupa që ndodhen 600 miliardë milje larg njëri-tjetrit, ose 7000 herë distanca mes Tokës dhe Diellit.

Subscribe to RSS - distanca