digitalb

A po shkon drejt Gjykatës edhe pronësia e Digitalbit?

Postuar në 06 Janar, 2020 12:16

Tre nga biznesmenët kryesorë në Shqipëri janë bërë zyrtarisht aksionerë në një prej kompanive më të mëdha që operojnë në fushën e komunikimit dhe medias. Në datën 31 dhjetor 2019, Qendra Kombëtare e Biznesit ka publikuar transferimin e aksioneve të disa prej aksionerëve të Digit-Alb drejt  Samir Manes, Alba Ginës(bashkëshorte e Aleksandër Frangaj) dhe  Agim Zeqo.

Autoriteti i Konkurencës i ul pendët “Digitalb”. Hiqet ekskluziviteti për transmetimin në vetëm një platformë. Kanalet kombëtare, falas

Postuar në 16 Shtator, 2016 17:09

Platforma e të gjithë shqiptarëve. Kështu e quan veten Digitalb, që shkon më tej me sponsorizmin e himneve të një etnonacionalizmi histerik, apo të një fryme nacionaliste turbofolk. Natyrisht nuk kemi të bëjmë me dalldisje, por me biznes. Dhe te biznesi do parë edhe dëshira e Digitalb për të “qenë platformë e të gjithë shqiptarëve”. Aq sa sugjeron si mekanizëm “naiv” e në dukje “pa kosto” që edhe shërbime informacioni të hapura si Tv Klan apo Top- Channel t’i servirë me pagesë.

Gjykata Administrative e Apelit i jep të drejtë “TV KLAN”, “Top-Channel” dhe “Digitalb” për liçencat dixhitale

Postuar në 07 Mars, 2016 18:03

Gjykata Administrative e Apelit ka rrëzuar vendimin e Autoritetit të Mediave Audiovizive duke e cilësuar vendimin e saj për mosdhënie të liçencave dixhitale, si antiligjor. AMA ishte paditur nga Televizioni Kombetar Klan, “Top Channel” dhe kompania “Digitalb”, si palë të cenuara në këtë proces. “Gjykata pranoi si të ligjshme kërkesen e “TV Klan”, “Top Channel” dhe “Digitalb” për miratimin e licensave kombëtare digitale.

Konflikt në treg, apo titull i një emisioni të ri?

Postuar në 23 Janar, 2016 13:24

Në rrugët e Tiranës shihet së fundmi kjo reklamë(në foto) që është sponsorizuar nga “ABCom”, një nga ISP-të më të mëdha në Shqipëri dhe një kompani që ofron shërbime të zgjeruara në tregun e internetit dhe TV. Në reklamë përdoret një shprehje e kryeministrit aktual në Parlament, e cila u lexua gjërësisht si kërcënim ndaj opozitës, por hyri në zhargonin e politikës si replika e duhur debatuese. Nuk duhet paragjykuar, por kjo frazë ndoshta paralajmëron një tjetër aktor në treg që do të “hyjë në kënetën mediatike” për të shqetësuar” me disa të vërteta.

Mashtrimi 4G

Postuar në 16 Gusht, 2015 00:08

Nisma ‪#‎Thurje‬ pershendetje! Jam shume i shqetesuar me kete supermashtrimin e internetit 4G të propaganduar aq shume nga kompanite celulare. Një gjë më duket e dyshimte: Si ka mundesi që të gjitha keto kompani pretendojne se jane të parat ne 4G ,kur dihet dhe eshte diskutuar gjeresisht në media, se për të qene aktiv sherbimi 4G duhet të liroheshin ato frekuencat e famshme, qe i ka bllokuar me kohe DigitAlbi, të cilat sherbyen si molle sherri edhe për procesin e dixhitalizimit të medias, gje e cila eshte zvarritur pafund.

Subscribe to RSS - digitalb