dializa

Koncesioni 86 milionë USD i hemodializës shitet për 30 milionë lekë

Postuar në 30 Nëntor, 2016 22:36

Dokumentet e siguruara nga BIRN tregojnë që aksioneri më i madh i koncesionit të hemodializës EVITA Sh.p.k –  një kontratë koncesionare e vlerësuar nga ministria e Shëndetësisë me vlerë 86 milionë USD për një periudhë 10-vjeçare – është shitur në fund të shtatorit 2016.

Nga shëndetësi falas tek falja e shëndetësisë

Postuar në 25 Tetor, 2015 20:25

Konçesioni i fundit i Ministrisë së Shëndetësisë për shërbimin e dializës në Korçë, Lezhë, Vlorë, Elbasan dhe në Shkodër kaloi pa probleme provën e përballjes me median dhe publikun. “BIRN” ngriti në dy shkrime të veta shqetësimin se shërbimi i është dhënë një kompanie e cila nuk ka asnjë përvojë në këtë fushë. Më tej, shpjegimit të qeverisë se kompania në fjalë kishte fituar si pjesë e konsorciumit me Spitalin Amerikan,”BIRN” i kundërvuri faktin tjetër që ngre dyshime: drejtuesja e kompanisë “Evita” rezulton të jetë me lidhje fisnore me një nga drejtuesit e Spitalit Amerikan.

Nard Ndoka i jep këshilla për shëndetësinë Ilir Beqjes dhe ka të drejtë!

Postuar në 10 Gusht, 2015 17:59

Si një ish ministër Shëndetësie pasardhësit të vet, deputeti demokristian (dhe aleat me PS-në) Nard Ndoka akuzon ministrin e Shëndetësisë, Ilir Beqja, se po gabon me koncensionet dhe privatizimet. Ai ka kritikuar Beqjan se është dhënë pas koncesioneve dhe politikave të djathta në shëndetësi, projektet për të cilat ishin gati në sirtar që në kohën e tij. Ndërkohë që të tjera gjëra ka premtuar ai dhe mazhoranca. Ja këshillat e Ndokës, që duhet thënë se janë të drejta dhe të qëlluara.

Subscribe to RSS - dializa