diabeti i tipit 2

Shpresë për të prekurit nga Diabeti i tipit 2

Postuar në 09 Tetor, 2018 16:12

Mjekësia është duke sjellë ndoshta disa lajme të mira për të sëmurët me diabetin e tipit 2, që është edhe varianti më i përhapur i kësaj sëmundjeje degjenerative. Kërkuesit e universitetit Lund në Suedi, besojnë se bllokimi i një protein, quajtur, VDAC1, në qelizat beta që prodhojnë insulinën, mund të çojë në rifunksionalizimin e tyre dhe në nalimin e përparimit të sëmundjes.  Deri më tani testet janë fazë paraklinike, por rezultati mund të çojë në zhvillimin e një ilaçi kundër diabetit të tipit 2.

Subscribe to RSS - diabeti i tipit 2