dhjetori

Spektakli qiellor i dhjetorit  

Postuar në 21 Dhjetor, 2020 21:17

Nga Jak Simoni

Na duhet një Dhjetor i Dytë, qoftë edhe në Janar...

Postuar në 18 Dhjetor, 2018 21:41

 Lëvizja e tanishme e studentëve të Universiteteve publike është me kërkesa përgjithësisht të drejta për trajtimin e tyre dhe sistemin e Arsimit të Lartë. Ato duhet të merren parasysh dhe të shqyrtohen nga shteti (Legjislativi dhe Ekzekutivi) sa më parë dhe me afate realizimi të përcaktuara qartë.

Sintonizimi Rama-Rama

Postuar në 22 Dhjetor, 2015 17:42

Ndërkohë që e djathta parlamentare, më saktë Partia Demokratike, ka paralajmëruar protesta në muajin janar, madje të forta sipas saj, në Tiranë ka nisur të flitet për një parti të re. Në krye të saj presupozohet se do të jetë Shenasi Rama, që drejton prej vitesh një polemikë ndaj të gjithë sistemit politik të Tiranës. Fokusi i Shenasi Ramës së fundmi ka qenë përforcimi i tezës se PD-ja uzurpoi Lëvizjen e Dhjetorit ’90, akaparoi me ndihmën e Sigurimit të Shtetit drejtimin dhe mandej vijoi lojën e Katovicës.

Intervista/Sali Berisha, disa konsiderata për Shenasi Ramën, Edi Ramën e vitit ’90 dhe apeli: “Largimi i Edi Ramës nuk bëhet me votë”

Postuar në 12 Dhjetor, 2015 11:16

Sali Berisha i ka dhënë dje një intervistë Çim Pekës ku sqaron me hollësi disa zhvillime dhe përvoja të  tijat të vitit 1990. Ndoshta për herë të parë, Berisha replikon ndaj disa tezave që kanë qarkulluar gjatë për vitin 1990, për Lëvizjen e Dhjetorit, për rolin e Ramiz Alisë si dhe akuzat që i bëhen atij. Më poshtë disa pjesë nga intervista:

Subscribe to RSS - dhjetori