deti i kuq

Ekranizohet operacioni i Mossadit që shpëtoi mijëra hebrej etiopianë

Postuar në 09 Maj, 2018 13:58

Mossadi izraelit ka një mënyrë aktive për ta promovuar aktivitetin dhe mitin rreth vetes. Njësoj si partnerët e vet në SHBA, shërbimi i jashtëm izraelit preferon të deklasifikojë materiale të ndryshme që mandej gjejnë rrugën në media.

Arabia Saudite drejt hapjes. Projekt turistik për 34 mijë km2 në Detin e Kuq – legjislacion i pavarur

Postuar në 01 Gusht, 2017 10:52

Jo më vetëm naftë. Arabia Saudite ka njoftuar planin e vet për transformimin e qindra kilomentrave bregdet në Detin e Kuq në një destinacion turisitik global në përputhje me standardet ndërkombëtare. Synimi bën pjesë në projektin e transformimit ekonomik të vendit dhe shkëputjen e tij nga varësia e naftës. Siç raporton “Bloomberg” plani parashikon të përfshijë në trajtim urban, infrastrukturor dhe arkitektonik 34 mijë km2, një hapësirë më e madhe sesa Belgjika mes qyteteve Umluj dhe Al Wajh, 50 ishuj, plazhe, vullkane pasivë.

Piramida e Keopsit/Zbulohet në Detin e Kuq porti i parë në botë dhe “arkiva e papiruesve” që shpjegon ndërtimin. Bie miti i Herodotit për shfrytëzimin e skllevërve(foto)

Postuar në 23 Nëntor, 2016 22:50

Si janë ndërtuar pirmadiat? Ja një pyetje që ushqen një industri të tërë kinematografike, dokumentarësh dhe pse jo, përbën gjenezën e konspiracioneve me alienët që në librat fetarë zëvendësohen me engjëjt me fuqi të jashtëzakonshme. Më enigmatikja, patjetër që është Piramida madhe e Gizës, e quajtur e Keopsit, për nder të faraonit Khufu, që sundoi Egjiptin në vitet 2580 – 1550 p.e.s.

Subscribe to RSS - deti i kuq