deshtimet

Alibitë dhe dështimet që çuan në largimin e Haxhinastos

Postuar në 02 Shtator, 2016 13:09

Kryeministria konfirmoi edhe zyrtarisht largimin nga detyra të ministrit të Transporteve, Edmond Haxhinasto, me anë të një njoftimi të shkurtër ku, lëvizja në fjalë u prezantua si dorëheqje. Në tekstin e shkurtër të përcjellë nga zyra për shtyp e qeverisë thuhet se "Ministri Haxhinasto i ka paraqitur sot Kryeministrit dorëheqjen e tij nga detyra, për shkak të angazhimit të mëtejshëm në parti. Kryeministri e ka falenderuar ministrin e infrastrukturës e transporteve për punën e bërë në krye të dikasterit, kontributin e tij aktiv në skuadrën qeveritare dhe bashkëpunimin shumë të mirë më të.".

70 vjet OKB

Postuar në 10 Shtator, 2015 12:11

Organizata e Kombeve të Bashkuara mbush këtë vit 70 vjet nga krijimi. Ideja për të i atribuohet ish-presidentit amerikan, Franklin Rossevelt, i cili që gjatë Luftës së Dytë Botërore, nisi negociimin me aleatët për një organizatë që do të pasonte Lidhjen e Kombeve. OKB u krijua në tetor 1945 me seli në New York. Një arritje politike për njerëzimin, ndonëse sot shumë kritikë e shohin rolin e saj si periferik dhe pa ndikim.

Subscribe to RSS - deshtimet