derrat

Derrat visarianë filmohen duke përdorur vegla pune për të gërmuar tokën

Postuar në 05 Tetor, 2019 14:25

Ekologjistja Merdith Root-Bernstein ka filmuar në një kopësht zoologjik në Paris një familje derrash Visajanë që përdornin një copë druri si vegël pune për të gërmuar tokën. Kjo është hera e parë që një specie si derri dokumentohet të përdorë vegla pune, pasi specie të tjera si shimpazetë, delfinët, apo edhe korbat dihet se kryejnë veprime të tilla.

Video/Brutaliteti në thertoret e Kamboxhias

Postuar në 12 Qershor, 2019 16:21

Një video e filmuar fshehurazi nga Moving Animals tregon kushtet dhe brutalitetin në një thertore derrash në Kamboxhia. Rreth 600 kafshë theren çdo ditë në një mënyrë që të lë pa fjalë, teksa grupe të rinjsh hyjnë në “stallën” ku ndodhen qindra kafshë dhe godasin me leva në kokë e mandej presin fytin e kafshës.

SHBA, zbulohet një bakter i rrallë rezistent ndaj antibiotikëve te derrat

Postuar në 06 Dhjetor, 2016 08:50

Kërkuesit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë rënë në gjurmë të një geni te bakteret e identifikuara në derrat e një ferme i cili i jep rezistencë ndaj efekteve të një klase të tërë antibiotikësh. Geni i quajtur IMP – 27 u zbulua në një fermë, ndërkohë që asnjë prej derrave, të parashikuar për t’u therur nuk u konstatua i sëmurë. Kjo shton dyshimin sesi ka arritur aty ky mutacion, ndërkohë që kërkuesit sugjerojnë se superbakteri i konstatuar përbën kërcënim për njerëzit.

Subscribe to RSS - derrat