denar biba

Maskarada e KQZ-së, kush po i autorizon sulmet promovuese ndaj Denar Bibës?

Postuar në 05 Korrik, 2019 14:10

Tallavaja politike është zhvendosur edhe në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Përveç lajmit të kërcënimit të kryetarit të tij, Klement Zguri, mbledhja e djeshme ka provuar një tjetër maskaradë të luajtur për qëllime personale të zv.kryetarit Denar Biba.

Shifranti i paaftë i KQZ-së

Postuar në 03 Korrik, 2019 16:24

Komision Qendror i Zgjedhjeve ka deklaruar sot një shidër të re pjesëmarrjeje në votimet e 30 qershorit, 812 249 zgjedhës. Në datën 30 qershor, KQZ-ja e përditësoi përqindje e pjesëmarrjes në orën 22:00, ndërkohë që kishte dalë për herë të fundit në orën 16:00. Për të evidentuar pjesëmarrjen, KQZ-ja nuk ka nevojë për numërimin e fletëve të votimit, por për firmat e vëna në listat e zgjedhësve, që është një punë që bëhet shumë shpejt sepse QV-të nuk kanë me ligj më shumë se 1200 votues. Si vallë ndodhi që KQZ-ja të ketë këtë mospërputhje?

Socialistët e KQZ-së nuk njohin dekretin e Presidentit. Kryeministri nuk dëgjon as juristët e vet

Postuar në 10 Qershor, 2019 15:03

Të gjithë juristët e njohur të vendit kanë komentuar së fundmi se dekreti i presidentit mund të gjykohet për vlefshmërinë e tij vetëm nga gjykata.

Edi Rama ka vepruar ndryshe. Ai ka autorizuar Komisionin Qendror të Zgjedhjeve që të shpallë pavlefshmërinë e dekretit, edhe këtu me anë të anëtarëve të zgjedhur prej partisë së vet.

Kryetari i KQZ-së, Klement Zguri, ka braktisur mbledhjen dhe vendimin e ka marrë Denar Biba.

Konfidencialiteti i pafajësisë së zyrtarit publik(dokument)

Postuar në 01 Mars, 2019 16:46

Materiali që po sjellim më poshtë është shkëputur nga raporti paraprak i Kontrollit të Lartë të Shtetit pas audititmit në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Ai daton në muajin korrik të vitit 2018 dhe konsiston në 97 faqe. Siç kemi shkruajtur më parë, draft-raporti konstatonte shkelje të rënda me dëm ekonomik nga zv.kryetari aktual i KQZ-së, z. Denar Biba, observacionet e të cilit janë rrëzuar thuajse në të gjitha rastet nga grupi i auditit.

Të raportosh sipas midesë

Postuar në 22 Shkurt, 2019 20:18

Lajmin për pushimin e çështjes penale ndaj ish-kryetarit të KQZ-së, Denar Biba, për audiopërgjimin e bisedës së tij me gjyqtarin e Gjykatës së Strasburgut, e ka përcjellë së pari sot Report Tv. Titulli i luajtur me këtë rast nga kjo media është:

Pra prokuroria sipas medias së z. Carlo Bollino ka bërë punën por ishte akuza komplet e pabazuar, ndaj edhe pafajësia e Denar Bibës. Asnjë koment më tej, asnjë dyshim, ndërkohë që televizioni pretendon se disponon vendimin e gjykatës.

Gjykata e Strasburgut konfirmon ndërhyrjen e “papërshtatshme” të Denar Bibës

Postuar në 29 Gusht, 2018 17:35

Debati për audiopërgjimin mes Denar Bibës dhe Ledi Biankut ka shtruar për diskutim një vullnet të qeverisë shqiptare për të shtyrë dhënien apo ekzekutimin e vendime nga Gjykata e të Drejtave të Njeriut në Strasburg për çështjet e pronave. Kjo sepse nga ajo që del, qeveria shqiptare ka kërkuar të ndalë penalizimin nga Gjykata, ndërkohë që shkak për to ka qenë edhe vetë siç ishte rasti i pallatit në Vlorë. Për të sqaruar disi çështjen dhe për të ballafaquar  me të vërtetën e mundshme pretendimet e z. Biba, ResPublica iu drejtua Gjykatës së Strasburgut.

Kontrolli i Lartë i Shtetit kryqëzon ish-kryetarin e KQZ-së, Denar Biba

Postuar në 28 Gusht, 2018 20:38

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka përpiluar së fundmi Raportin Paraprak të Auditimit në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për periudhën 2016-2017. Një kopje e raportit disponohet nga ResPublica dhe në të duhet thënë se evidentohen shkelje të mëdha me dëm ekonomik.

Audiopërgjimi: Ish-zv.kryetari i KQZ-së, ndërmjetës për pezullimin e vendimeve të Strasburgut për pronat

Postuar në 28 Gusht, 2018 13:26

Exit.al ka publikuar sot një përgjim të pjesshëm të një bisede mes ish-zv.kryetarit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Denar Biba dhe ish-anëtarit të Gjykatës së Strasburgut, Ledio Bianku. Në vija të përgjithshme ideja e përgjimit është kjo: qeveria shqiptare po përpiqej në vitin 2014 të merrte nga Gjykata konçesionin për shtyrjen e vendimevepër çështjet e pronës.

Kurbanët e stabilitetit(foto)

Postuar në 22 Maj, 2017 14:59

Pas marrëveshjes Rama - Basha, kreu i kQZ-së Denar Biba ka hapur rrugën me aktin e dorëheqjes. 

Kreu i KQZ-së: Dekriminalizimi, thuajse i pamundur çertifikimi i 7 mijë kandidatëve

Postuar në 13 Janar, 2017 13:35

Zbatimi I ligjit për dekriminalizimin paraqet vështirësi serioze në përmbushjen e afateve. Të paktën këtë ka deklaruar sot gjatë një tryeze me përfaqësues të shoqërisë civile, kreu I Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Denar Biba.

Ne do të ndodhemi përpara një problemi shumë të madh objektiv, kohor për të kaluar në sitë afërsisht 7 mijë kandidatë. Dhe nëse kjo do të ndodhë paraprakisht, do dal dhe në batuta të tilla se zor do të kemi konstituim të parlamentit se ne nuk mund të arrijmë të çertifikojmë dot 7 mijë të tillë”, tha ai.

Pages

Subscribe to RSS - denar biba