demshperblim

Fullani fiton 12 paga me vendim gjykate, dëmshpërblim rreth 110 mijë dollarë të thata në dorë

Postuar në 02 Qershor, 2016 10:56

Ish-Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani do marrë 12 paga dëmshpërblim nga vendi ku ka punuar më parë. Vendimi u dha këtë të enjte nga Gjykata Administrative e Shkallës së Parë, duke i rrëzuar të gjitha kërkesat e tjera që Fullani përmes avokatëve kishte bërë në gjykatë. Rroga vjetore e Fullanit llogaritet në 114 320 dollarë, me një pagë mujore 9 milionë lekë në muaj. Me vendimin e Gjykatës Administrative Fullani do të përfitojë rreth 110 mijë dollarë të thata në dorë. Fullani kërkonte shfuqizim të vendimit që e “zhveshi” nga detyra e Guvernatorit.

Fullani kërkon rrogën e 4 viteve dhe dëshmpërblim moral

Postuar në 05 Prill, 2016 09:58

Gjykata Administrative e Shkallës së Parë zhvilloi dje seancën e dytë të betejës gjyqësore mes ish-Guvernatorit Ardian Fullani dhe Bankës së Shqipërisë e Kuvendit të Republikës si palë të paditura.

Stresi i Delijorgjit kushton 15 mijë euro, do dëmshpërblehet nga shteti

Postuar në 11 Shkurt, 2016 10:35

Biznesmenit Mihal Delijorgji do t'i jepet si dëmshpërblim nga shteti shqiptar një shumë prej 15 mijë eurosh për shkak të stresit që ai ka kaluar teksa mbahej në burg përtej afatit ligjor në Tiranë.
Vendimi është dhënë nga Gjykata e Strasburgut pas ankesës së paraqitur atje nga dy avokatët e Delijorgjit. Masa e dëmshpërblimit në fjalë është dhënë nga shteti shqiptar, sipas procedurave, ndërsa vendimi përkatës është publikuar edhe në Fletoren Zyrtare të fundit.

Emigranti shqiptar dhe shoku i tij shpërblehen me 150 mijë euro për shuplakat që i dhanë njëri tjetrit në komisariat (Video)

Postuar në 02 Dhjetor, 2015 13:50

Këto shuplaka që u detyruan t’I japin  njër-tjetrit një emigrant shqiptar dhe shoku i tij nga Kazakistani në një rajon të policisë greke kanë vlerë 150 mijë euro.Pas 8 vitesh process gjyqësor ndaj shefit të policisë që i detyroi ata të dhunojnë njëri-tjetrin Gjykata vendosi dëmshpërblimin e tyre nga shteti në vlerën e 150 mijë euro me shpjegimin se organet e rendit duhet të respektojnë të ndaluarit dhe t’I trajtojnë ata me të gjitha të drejtat që u takojnë pa ushtruar asnjë formë dhune.

A është anulluar koncesioni i parkimeve në Vlorë? Investigimi: Nëse ndodh, bashkia duhet të paguajë 2.2 mln euro kompensim

Postuar në 11 Gusht, 2015 12:32

Çfarë do të ndodhë me konçesionin e parkimeve në Vlorë, për të cilin u tha se është anulluar? Investigim.al trajton këtë çështje duke zbardhur kontratën e nënshkruar mes Bashkisë dhe kompanisë së vetme në konkurim. Në të parashikohen kushtet e kontratës, shkeljet, përfitimet, penalitetet dhe detyrimet e kompanisë fituese. Kjo kompani koncesionare krijoi bashkimin e përkohshëm të dy kompanive të regjistruara në Delaëere të SHBA dhe Rosh Pina të Izraelit dhe specifikisht “Tis Holdin  LLC” dhe “On Track Innovations  LTD”.

Subscribe to RSS - demshperblim