demokracia

Demokracitë janë të vdekshme, duhen ruajtur

Postuar në 25 Tetor, 2019 12:24

 

Pas pak ditësh do të përkujtojmë 30-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit, më 9 nëntor 1989. Një ngjarje e jashtëzakonshme, jo vetëm për historinë e Gjermanisë, pa dyshim shprehja më mbresëlënëse e ndryshimeve historike që ndodhën asokohe kudo në Europën Qendrore dhe Lindore, pjesë e të cilave ishin dhe u bënë edhe zhvillimet e ndodhura në Shqipëri.

Demokracia nuk i besohet Qeverisë - rasti i Zvicrës*

Postuar në 10 Shtator, 2019 02:29

 

Lufta e Dytë Botërore kishte përfunduar kur qeveria zvicerane më në fund nisi të gëzsonte “regjimin e fuqive të plota” që parlamenti ia akordoi asaj gjatë kohëve të krizës. Do të duhej pritur viti 1949 kur nisma e quajtur “Rikthim në demokracinë e drejtpërdrejtë” të miratohej me një shumicë të lehtë dhe ta rivendoste demokracinë në truall të sigurtë.

Filozofia e Sorosit dhe krisja e saj fatale

Postuar në 10 Korrik, 2019 23:31

 

Akuza e DW: Rama ka koncept të gabuar për demokracinë

Postuar në 29 Qershor, 2019 13:55

"Kryeministri shqiptar Edi Rama ka një koncept të çuditshëm për demokracinë dhe të drejtat e njeriut",  është shprehur drejtori i  degës gjermane të organizatës "Reporterët pa Kufij", Christian Mihr", sipas një artikulli të publikuar në faqen e internetit të kësaj organizate. "Është detyrë e medias, mes tjerash, që t'u kërkojë llogari pushtetarëve. Kjo është pikërisht ajo që ka bërë gazeta BILD dhe ajo i ka mbështetur  hulumtimet e saj në burime.

"Luftë nëse duhet. Gabimi i 1944-ës nuk duhet përsëritur kurrë më"

Postuar në 25 Qershor, 2019 13:06

Një formacion i quajtur Aleanca Qytetare për Mbrojtjen e Demokracisë, krijuar për të organizuar paralizimin e zgjedhjeve më 30 qershor ka dalë sot me një mesazh të artikuluar nga Kryetari i Patisë Demokratike në Elbasan, Aurel Bylykbashi.

Teoria e relativitetit demokratik(Video)

Postuar në 13 Qershor, 2019 17:37

Teksa parlamenti miratoi me 100 vota pro dhe 7 kundër rezolutën për shkeljet e Presidentit, kryeministri  parashtroi para deputetëve teorinë e tij unikale pse zgjedhjet pa opozitën janë demokratike.

Zoti Rama e quan veten viktimë dhe pushtetin e tij pasojë. Por sipas tij ky fatalitet që buron nga aktet e kundërshtarëve fatmirësisht është në të mirën e kombit. Në të mirën e Kombit sepse sipas zotit Rama fati i Shqipërisë mbetet në duart e një kryeministri dhe mazhorance të provuara për mirëqeverisjen e gabimeve pa dashje.

Miqtë e rremë të demokracisë

Postuar në 12 Mars, 2019 13:30

 

Mund ta ketë fajin edhe populli...

Postuar në 24 Janar, 2019 13:29

Shqipëria e ka këtë aftësi. I bën lolo të gjithë ata që shfaqen si misionarë apo duan që të perceptohen si të tillë. Kanë kaluar këtej ambasadorë, ushtri. Ka kaluar ndonjëherë edhe historia e madhe. Por përshtypja krijohet se asgjë nuk ka mbetur me të vërtetë. Veç një ndjenje cinizmi dhe apatia e një populli që duket se nuk çuditet e as entuziazmohet më me punët e kësaj bote.

Nostalgji për diktaturat dhe shovinizëm i përhapur kulturor në vendet e Europës Lindore

Postuar në 09 Dhjetor, 2018 18:16

Një sondazh i realizuar pak kohë më parë nga Pew Research Center hedh dritë mbi disa prirje të qëndrueshme në shoqëritë europiane, duke theksuar megjithatë dallimin pes Europës Perëndimore dhe asaj Lindore apo Qendrore.

Rreziku nga koncepti i cekët për demokracinë

Postuar në 25 Nëntor, 2018 11:02

Në dekadat e fundit, shumë në Perëndim kanë pranuar një koncept të ngushtë të asaj se për çfarë shërbejnë ekonomia dhe demokracia. Ekonomia është që të na pasurojë ne, ose më e pakta të na paguajë faturat. Ajo mendohet të qëndrojë pas rritjes së tregut të aksioneve dhe GDP-së. Demokraci është të votosh për dikë që është në anën tënde. Këto të dyja lidhen kur voton për dikë që premton se do të të pasurojë ose të paktën të reduktojë taksat.

Pages

Subscribe to RSS - demokracia