Demiraj

Epiri, Iliria - toskërishtja, gegërishtja*

Postuar në 26 Nëntor, 2017 21:38

J.G. Hahn më 1854 në librin e tij “Studime shqiptare” shkruante se “Populli shqiptar ndahet në dy fise kryesore, në toskë, që banojnë në Shqipninë e Jugut (me gjithë krahinën e Beratit) dhe në gegë, që banojnë në Shqipninë e Mesme dhe të Veriut”. “Kufinin e gjuhës në mes toskëve dhe të gegëve, shkruante ai, e formon Shkumbini ( …); në jug të këtij lumi sot nuk ka ma gegë, por në pjesën veriore të krahinës së Beratit flasin nji dialekt, i cili asht toskënisht, ndonëse ka shumë elementë nga gegnishtja.

Koha për një dekoratë dhe titull "Ballist Morina"

Postuar në 29 Korrik, 2017 12:18

Në Kroaci është arrestuar personi i quajtur Ballist Morina i cili është vendosur të ekstradohet në Serbi. Aty Morina pritet të gjykohet për ngritjen e dronit në Beograd gjatë ndeshjes së 14 tetorit 2014 mes Serbisë dhe Shqipërisë. Ngjarje cila provokoi shumë reagime. 

Raportime për shitblerje votash

Postuar në 24 Qershor, 2017 18:12

Edhe në këto zgjedhje duket se do të përsëritet i njëjti fenomen, ai i shitblerjes së votës. Një ditë para hapjes së kutive të votimit ka raportime për përdorim të parave nga individë që përfaqësojnë subjekte politike. Ministri Dritan Demiraj deklaroi se  ka patur 250 denoncime dhe 25 të arrestuar për shitblerje të votës.Drejtori i Autoritetit Rrugor Shqiptar, Dashamir Xhika, është kallzuar në prokurori për shitblerje votash në qytetin e Cerrikut dhe zonat përreth.

Subscribe to RSS - Demiraj