dekriminalizim

Xhafa: Jam i pamposhtur

Postuar në 16 Maj, 2018 19:32

"Nëse mendoni se do më mposhtni e keni gabim". Ky ishte mesazhi që Fatmir Xhafa dha  në një konferencë të gjatë për shtyp ku "dekriminalizoi" veten nga situata juridike por edhe morale që ka shkaktuar çështja e vëllait të tij. 

Dekriminalizimi/ Një analizë gjuhësore dhe “nastradinët” e vendimmarrjes

Postuar në 09 Shtator, 2015 21:17

Shqipëria është vendi i çudirave tragji-komike të ligjvënësve të saj kundrejt popullit të vet. Kushedi se çfarë kryeveprash akoma më të mëdha do të kishin nxjerrë shkrimtarët si Honoré de Balzac dhe Geroge Orwell, nëse në një rast hipotetik do të ishin transportuar nga koha e tyre, kur jetuan, në Shqipërinë tonë aktuale.

Kauza

Burg për energjinë, burg për kasa fiskale. Burg për shqiptarët - Po. Pse dekriminalizim i Parlamentit - Jo?

Postuar në 04 Gusht, 2015 19:53
Subscribe to RSS - dekriminalizim