corriere

Moro, një vrasje e domosdoshme*

Postuar në 20 Qershor, 2020 23:17

 

Çfarë roli kanë shkrimtarët/autorët në epokën e influencuesve të rrjeteve sociale?*

Postuar në 03 Nëntor, 2019 23:56

 

Sot shkrimtarët kanë humbur të gjithë ndikimin që kanë pasur dhe gazetat reflektojnë vetëm opinionin. Ndërsa sa u përket shtetarëve, larg drejtimit të turmës, ata përpiqen ta ndjekin. 

Mjeshtëria unike e Primo Levit

Postuar në 11 Maj, 2019 13:30

 

Një vështrim depërtues mbi veprën e Primo Levit nga filologu dhe kritiku italian, Pier Vincenzo Mengaldo. 

 

Ju Mengaldo propozoni një lexim jashtë skemave për “Nëse ky është një Njeri”(përkthyer në shqip nën titullin: A është vallë njeri?”), pra jo vetëm si çelës i dëshmisë dhe narrativës.

Subscribe to RSS - corriere