copezimi

Copëzimi në shtete të vogla nuk është zgjidhje për BE-në

Postuar në 13 Tetor, 2017 08:43

Katalonja nuk është i vetmi rajon në Europë, që kërkon më shumë pavarësi. Skocia, Tiroli i Jugut, Aland, Flandra e ndoshta edhe Bavaria. Lista nuk është e plotë. Disa rajone madje nuk kërkojnë mëvetësinë, por vetëm më shumë autonomi, ndërsa të tjerë rajone si Skocia apo Katalonja duan të bëhen shtete nacionale. Këto forca separatiste shihen në BE në Bruksel me ndjenja të dyjëzuara. Sepse ato venë në pikëpyetje rendin e shteteve ekzistuese nacionale. Por mbrojtja e integritetit të shteteve nacionale, që janë anëtarë të BE-së, është pjesë e marrëveshjeve të BE-së.

Konfindustria: Heqja e taksave biznesit “të vogël” krijon anarki. 1/3 e biznesit të madh ka ndërmend copëzimin e aktivitetit

Postuar në 13 Dhjetor, 2015 13:47

Konfindustria shqiptare i kërkon qeverisë shqiptare dhe mazhorancës plotësimin e vendimit për heqjen e taksës për biznesin e vogël, me akte nënligjore. Sipas Konfindustrias, nëse vendimi do të aplikohet në formën e tanishme, mund të sjellë anarki në botën e biznesit.

Subscribe to RSS - copezimi