Columbia

Studim që provon lidhjen mes La Nina dhe shtimit të diarresë vdekjeprurëse te fëmijët

Postuar në 31 Dhjetor, 2019 13:39

Shtimi i rasteve me diarre kërcënuese për jetën te fëmijët lidhet me dukurinë klimaterike të quajtur La Nina. Të paktën këtë konkludojnë kërkues të universitetit Columbia pas një studimi të kryer në Bostvana. Gjetjet janë publikuar në revistën Nature Communications dhe sipas kërkuesve ato shpresohet të çojnë në krijimin e një sistemi paralajmërues në funkson të ndërhyrjes së shpejtë nga sistemi shëndetësor. 

DW: Bushati “kryqëzohet” për financimet turke në Shqipëri

Postuar në 27 Prill, 2018 17:18

Ministri i jashtëm shqiptar Ditmir Bushati është përballur me një mori pyetjesh lidhur me ndikimin e Turqisë në Shqipëri dhe financimet që vijnë përmes burimeve të kontrolluara drejtëpërdrejtë në Ankaraja.

Dojce Welle raporton për një debat të ashpër në Universitetin e Columbias për Shqipërinë, ku ministri Bushati është kundërshtuar ashpër nga profesor David L. Phillips, i cili ka qenë me delegacionin e parë amerikan të nivelit të lartë që vizitoi vendin pas hapjes, së bashku me James Baker.

Subscribe to RSS - Columbia