cilesia

Të ikësh nga Shqipëria/Damian Gjiknuri flet për cilësinë e përfaqësimit në Parlament!!!

Postuar në 22 Shtator, 2020 19:12

Damian Gjiknuri, një  nga protagonistët e dosjes së manipulimit elektoral ne Dibër, është shfaqur sot shumë i shqetësuar për nivelin e përfaqësimit që mund të gjenerojë sistemi i listave të hapura. Ka thënë ndër të tjera z. Gjiknuri: 

Luftë kundër CoVid -19, por edhe luftë kundër Kinës

Postuar në 29 Mars, 2020 16:45

Kina po dërgon pajisje të dëmtuara në Europë në luftën kundër pandemisë. Po kështu ndihmat ruse në Itali nuk vlejnë realisht për asgjë

Këto lajme dëgjon përditë nga agjenci të ndryshme mediatike në Perëndim, teksa absurdi ka kaluar Atlantikun me formulën e njohur “virusi kinez”.

50% e tregut shqiptar të bukës, me miell serb

Postuar në 15 Tetor, 2017 11:41

Revista “Monitor” shkruan sot për situatën e keqe financiare që është krijuar për prodhuesit e miellit në Shqipëri. Duke cituar përfaqësues të kompanive shqiptare, revista thekson se shkak është konkurenca e miellit të importuar nga Serbia, përmes Kosovës. Përveç aspekteve që kanë të bëjnë me doganat shqiptare, kontrabandën etj., faktorë që kanë çuar në mësymjen e miellit serb në rreth 50% të tregut shqiptar, shqetësuese mbetet cilësia e miellit serb. Dhe kjo mund të shihet që te çmimi i këtij produkti. 

Marka të njëjta, ushqim inferior drejt Europës Lindore. Konfirmohet dyshimi disa vjeçar

Postuar në 18 Shtator, 2017 08:27

Gazeta “The Guardian” i ka kushtuar një shkrim fjalimit vjetor të presidentit të Komisionit Europian, Jean Claude Juncker mbajtur para Parlamentit Europian. Gazeta është ndalur te tema e ushqimit që është prekur nga Juncker dhe për politikën e diferencimit cilësor që aplikohet nga kompanitë kryesore të cilat paktetimin dhe ambalazhimin e produkteve që tregëtojnë në Europën Lindore e kanë identik me atë në Perëndim, por cilësia është krejt tjetër.

Loja me matrushkat ruse në zgjedhjen e kandidatëve për universitet

Postuar në 14 Shtator, 2016 12:21

Pavarësisht ankesave të shumta që vijnë nga të gjithë kandidatët e interesuar për të ndjekur studimet në një program të arsimit të lartë gjatë vitit akademik 2016-2017, qeveria, me një kokëfortësi të habitshme, shoqëruar me justifikime që nuk do i bënin nder as edhe një diletanti, mbron sistemin e përzgjedhjes.

Tiranë, rrugë që zgjasin vetëm një vit!

Postuar në 13 Shtator, 2016 21:11

Bashkia e Tiranës vetëm para një viti ja kishte prerë shiritin rikonstruksionit të rrugës Dritan Hoxha. Por nuk është e thënë që aty të qarkullohet normalisht.
Tani është radha e OSHEE për ta kthyer atë në kantier, në një kohë që përveç shqetësimit që u krijohet qytetarëve askush nuk mban përgjegjësi për kostot shtesë.

"TemaTv"

Të luftosh problemin e gabuar

Postuar në 19 Nëntor, 2015 04:54

Në filma thriller, fajtori, pothuajse asnjëherë nuk është i dyshuari kryesor. Këto 25 vite lufta kundër korrupsionit është kali i garës për çdo aspirant kryeministër. Gjithashtu është i dyshuari numër një si pengesa që ky vend te arrij ëndrrën evropiane dhe prosperitetin. Pas shumë fjalimeve, orëve të harxhuara në përmirësimet e ligjeve, konferencave nga njerëz seriozë me kollare te 15 katëshi, fjalimeve të mprehta në shqip dhe jo shqip të ambasadorëve, pyetja ngelet: cilat janë rezultatet? A jemi më të pasur? A jemi pjesë e Evropës? A jemi sot me të sigurtë?

Inspektoriati Teknik: Nafta në Shqipëri është cilësore

Postuar në 27 Shtator, 2015 16:10

Nafta ka cilësi të mirë në Shqipëri. Kështu shprehet kryeinspektorja e Inspektoriatit Shtetëror Teknik, Ejana Xhixha, e cila në një intervistë për “Vizion Plus” shton se kjo gjë provohet nga kontrollet e kryera. “Në vitin 2015-të janë bërë 5000 kontrolle, dhe vetëm në 3% të rasteve ka rezultuar se ka patur përzierje të naftës. Kontrollet që bën ISHT janë në bazë risku, dhe shkohet te subjektet të cilat janë konstatuar me shkelje.

Furnizim me naftë në Maqedoni. Është 60 lekë më lirë, por edhe më cilësore

Postuar në 14 Gusht, 2015 00:27

Në Maqedoni nafta shitet 118 lekë për litër, kurse në Shqipëri, 183 lekë për litër. Ky ndryshim prej 65 lekësh për litër ka nxitur drejtuesit e automjeteve në kufirin mes dy vendeve që t’i drejtohen pikave të furnizimit në Maqedoni. “Shkojmë në Maqedoni për t’u furnizuar sepse është më e lirë, me rreth 50 lekë për litër, si dhe shumë herë më e mirë. Nuk e bëjmë përditë këtë rrugë, por kur na soset durimi vijmë këtej”, thotë një drejtues mjeti i cituar nga Tip-Channel. Këtë hall të madh të njerëzve, dogana shqiptare po synon ta shtojë edhe ca më tepër kur shton kontrollet.

Çfarë buke konsumojmë?

Postuar në 12 Gusht, 2015 12:48

Para disa ditësh Inspektoriati i Sigurisë Ushqimore deklaroi se nga analizat e kryera me 47 mostra mielli të marra në rrethe të ndryshme të Shqipërisë, rezultoi se ato ishin të paprekura nga Bacillus Subtilis” i cili njihet në gjuhën popullore si shkaktar i “sëmundjes së Patates”. “Agroweb” shkon më tej duke sqaruar se ky nuk është problemi i vetëm i bukës që konsumojnë sot shqiptarët. Dhe këtë me siguri e di edhe Ministria e Bujqësisë e z. Panariti, e cila çuditërisht për gjëra të tilla rend të kontrollojë, vetëm pas raportimeve mediatike.

Subscribe to RSS - cilesia