cela

Bie kryegjykatësi i Sarandës

Postuar në 08 Janar, 2019 10:23

Alltun Çela, i cili nga viti 2008 drejton Gjykatën e Sarandës u shkarkua sot nga detyra pasi u gjet me pasuri të pajustifikuar nga Komisioni i Vettingu-t.

ILDKPKI paraqiti  një raport pozitiv mbi pasurinë e gjyqtarit Çela, por ky konstatim u përmbys nga hetimi i thelluar i KPK-së, i cili ka konstatuar probleme të shumta me deklarimet e tij periodike dhe atë veting.

Marrëzitë e Çelës nuk kanë fund!

Postuar në 12 Dhjetor, 2018 18:24

OSHEE nuk ia doli në 6 vjet të disiplinojë faturimin e energjisë dhe mbledhjen e të ardhurave në Shkodër, duke gjetur si zgjidhje pajtimin e një nënkontraktori amerikan për mbledhjen e debive, humbjet në rrjet apo dhe planin e saj në terren. 

Çela kërkon lekë nga Gjiknuri: I harxhova të gjitha në 2017

Postuar në 19 Qershor, 2018 17:16

OSHEE i ka bërë rrush e kumbulla lekët e arkëtimeve dhe shpenzimeve, duke u gjendur me  gisht në gojë tani që duhet të paguajë sipas kontratave disa fatura investimesh. Kreu i saj Ardian Çela ka dërguar një letër pranë ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, ku thotë se OSHEE e ka të pamundur që të përballojë disa pagesa me fondet e veta.

Shënim

Postuar në 13 Shkurt, 2018 13:22

Shënim: Shkrimi me titull: "62 mijë ankesa për mbifaturim nga OSHEE" që shfaqej në këtë url, u hoq nga publikimi pas një rivlerësimi të besueshmërisë të përmbajtjes së materialit origjinal publikuar nga BIRN. Ky shkrim - tema e të cilit është shumë e ndjeshme do të ripublikohet nëse dokumentacioni që pretendohet do të bëhet publik, ose nëse ResPublica do të mund të shtjerë në dorë dokumentet që provojnë se problemi i mbifaturimit paraqitet në praktikë ashtu siç supozohet në shkrimin e BIRN. 

Shpresojmë në mirëkuptimin e lexuesve.

Të panjohurat e OSHEE

Postuar në 01 Shkurt, 2018 11:02

Problemet me OSHEE-në kanë nisur të kërcasin pavarësisht përpjekjeve për të mbuluar situatën me ngecjen e reformës energjetike dhe abuzimet e mëdha financiare. Një ditë më parë ishte Drejtori Ekzekutiv i Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë, Janez Kopac që lëshoi kritika të ashpra madje duke thënë se kompania kishte injoruar letrën e Sekretariatit për zvarritjet në ndarjen e OSHEE në dy ndërmarrje dhe fillimin e liberalizimit të tregut të energjisë.

Kopac akuza Çelës: Ka zvarritur ndarjen e OSHEE-së

Postuar në 31 Janar, 2018 16:34

Vetë Ali, vetë Kadi. Kështu mund të përkufizohet drejtimi i Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë nga Ardian Çela, i cili jo vetëm që nuk ka përmbushur një prej kërkesave kryesore të Sekretariatit Komunitetit të Energjisë në Vienë, por refuzon të kthejë përgjigje përse ka zvarritur ndarjen e OSHEE-së në dy ndërmarrje.  

Tahiri, Beqaj, Gjiknuri, Çela, njerëzit më të fuqishëm të qeverisë. Dhe një fjalim antikanabis i ministrit të Brendshëm…

Postuar në 15 Shtator, 2016 16:11

Ka një fakt të njohur për këtë qeveri. Pas Edi Ramës, ministrat apo zyrtarët më të fuqishëm të saj janë:

Ministri i Brendshëm Sajmir Tahiri, ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj, ministri i Energjetikës, Damian Gjiknuri dhe kreu i OSHEE-së, Ardian Çela.

Pseja e kësaj fuqie siç mund të merret me mend nuk qëndron te “mendaj politike” e këtyre Bletëve Punëtore. Por ndoshta atë mund ta kërkojmë herë pas here tek akuzat e medias, të opozitës, apo edhe te prishja e ngjyrës së fytyrës së Ilir Metës. Kuptohet pas të gjithave qëndron konvertimi në 6 zero…

6.2 milionë euro jepen pa garë

Postuar në 06 Shtator, 2016 15:38

Identifikimi në terren i gjithë materialit të Regjistrit Kombëtar të Adresave do të kushtojë 6.2 milion euro. Shuma në fjalë është tenderuar nga OSHEE pas një vendimi të Këshillit të Ministrave. Por fituesi i projektit që është bashkimi i një kompanie italiane dhe dy shqiptare rezulton të jetë shpallur pa garë.

Nga Damiani tek Ardiani...

Postuar në 29 Prill, 2016 18:12

Sot Partia Demokratike ka denoncuar një tender të zhvilluar nga OSHEE-ja, abuzimi me të cilin sipas saj është 6 miliardë lekë. Bëhet fjalë për blerjen e matësave të rinj, që do të mbyllin boshëllkun që ekziston sipas objektivit të vendosur se brenda verës nuk do të ketë më asnjë konsumator pa matësa.

Nektari 6 miliardë i Bletës (më) Punëtore

Postuar në 29 Prill, 2016 14:20

"Bleta Punëtore" e vitit 2015, drejtori i OSHEE-së, Ardian Çela, po thyen rekorde në shifrat për të cilat akuzohet. Enti që ai drejton është kthyer në një makth të vërtetë për shumë qytetarë pas faturimeve që nuk “mund të shkulen më nga sistemi”, apo edhe mbifaturimeve për të cilat ka edhe protesta si ato në Lezhë. Por të bësh shtet, duhet dorë e fortë dhe Çela është një nga këta pse u bie fort atyre që nuk kanë mbrojtje. Siç ka ai. Cili është rekordi i fundit i "Bletës Punëtore", i cili mund të kthehet shumë shpejt në “një drejtor që na nxjerr bojën”, nëse ka mbetur akoma bojë kuptohet?

Subscribe to RSS - cela