buxheti

Konsiderata për buxhetin dhe teatrin e parlamentit

Postuar në 05 Dhjetor, 2015 11:07

ish-zv/ministri i Mbrojtjes, Dritan Hila ka komentuar debatin në parlament për projektbuxhetin dhe mbrojtjes apo kundërshtimit që iu bë në parlament draftit nga të dyja palët.

"Asistenca do vazhdoje te jete sa ishte, Pensionet do vazhdojne te jene po ato. Rrogat, sa kane qene do te jene. Taksat do vazhdojne te mblidhen qe te paguajme konçensionet.

Konçensionet qe u dhane do te vazhdojne te jene dhe 70 te tjera jane gati te jepen. Do te vazhdojme te hame krundet e Serbise ne vend te miellit. Do vazhdojme ta blejme energjine nepermjet serbit.

Intervista/Edi Rama: Buxheti i ri 2016 është si Bukë Lepurushi për shqiptarët

Postuar në 05 Dhjetor, 2015 00:21

Pas diskutimeve të gjata në Parlament për projektbuxhetin 2016 menduam që të zhvillonim një intervistë me kryeministrin Edi Rama. I shkruajtëm në Whatsapp në numrin e tij që mbaron mos gabojmë me ...232. Fatmirësisht na ktheu përgjigje. Të shkurtra dhe pa shumë shtjellim, por ato janë përgjigje. Po e përcjellim intervistën që i ngjan një bisede në lëvizje e sipër:

 

Hë bëje pyetjen...

Dy fjalë për koalicionin. Si funksionon? 

Vazhdo me daullen e Saliut për zënka se unë për vete kam punë.

D.m.th je shok me Ilirin?

Projektbuxheti 2016/Kërkesa për ndryshime nga shoqatat e biznesit dhe profesionet e lira

Postuar në 04 Dhjetor, 2015 18:21

Diskutimi për projektbuxhetin 2016 është një ngjarje me rëndësi, pasi për një vit aty përcakohen politika që prekin gjithkënd. Aq më shumë merr rëndësi kjo, në kontekstin e një viti të vështirë si ky 2015, ku edhe qytetarët, por edhe qeveria hasën në jo pak probleme. Qeveria u detyrua të rishikonte disa herë planin e të ardhurave dhe në muajin shtator-tetor ndryshoi radikalisht qasjen, nga represion ndaj informalitetit në luftë ndaj tij me mjete më të zgjuara siç është një politikë e re fiskale e zerimit të taksës për biznesin e vogël.

Qeveria nis shkurtimet. E fillon Beqaj me largimin e 338 të punësuarve nga sistemi shëndetësor

Postuar në 27 Nëntor, 2015 11:53

Ilir Beqaj ministri besimplotë i Shëndetësisë njoftoi sot shkurtimin e 338 të punësuarve në sektorin spitalor, duke nxjerrë në rrugë rreth 350 familje. Gjatë diskutimeve për buxhetin në komisionet e kuvendit ai tha se nga ata që do të shkurtohen vetëm 5% janë pjesë e personelit mjekësor, ndërsa 95 % sipas tij i përkasin stafit jo mjekësor. Beqaj sqaroi se me këto shkurtime ministria do të kursejë 15.5 milionë lekë, të cilat do t'i përdorë për investime.

Buxheti për rrugët, më i ulëti i 10 viteve të fundit

Postuar në 26 Nëntor, 2015 10:10

Në buxhetin e vitit 2016 qeveria i shkurtoi me 40 për qind fondet për transportin rrugor duke i çuar ato në nivelin më të ulët të dekadës, edhe pse Ministra e Transportit në ëbin e saj zyrtar ka shpallur se nevojat për investimet në infrastrukturën e evendit për ta sjellë atë në gjendje normale janë më shumë se 2.5 miliardë euro.

Projektbuxheti 2016/Cani: “Mblodhëm më shumë para se qeveria e shkuar. Për 2016-ën, 8% më shumë të ardhura”

Postuar në 25 Nëntor, 2015 11:43

Ministri i Financave, Shkëlqim Cani ka nisur raportimin në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë për projektbuxhetin e vitit 2015. Debati është përqendruar tek të ardhurat në buxhet, një pikë e nxehtë kjo diskutimi përgjatë gjithë këtij viti. Ministri thotë se qeveria aktuale ka realizuar të ardhura më shumë sesa qeveria e shkuar dhe për ilustrim ka sjellë shifrat e vitit 2013. “A janë rritur të ardhurat në buxhetin e shtetit në krahasim me vitin 2013? Fundviti 2013 u mbyll me 327.1 miliardë lekë. Fundvitin 2015 parashikojmë ta mbyllim me 387 miliardë lekë. A është 387 më e madhe se 327.1?

Qeveria takson vetëm naftën e importit, prodhimi i ARMO-s pa asnjë efekt në buxhet

Postuar në 20 Nëntor, 2015 10:42

Për vitin 2016 vlerësohet që konsumi i karburanteve të rritet me 3,4% më shumë se këtë vit. Monitor thotë se për efekt të të ardhurave në buxhet qeveria parashikon të taksojë vetëm naftën e importit duke mos llogaritur taksimin e naftës vendase edhe ne rast se prodhimi do të vijojë normalisht si këtë vit.

Tjetër transferim nga Shëndetësia drejt Mbrojtjes. Riorganizim, apo manovër për "shtim" buxheti të M. së Mbrojtjes?

Postuar në 08 Nëntor, 2015 13:46

Tritan Shehu, ish-ministër Shëndetësie, njofton përmes profilit të tij në Facebook, se një tjetër transferim problematik do të kryhet. Sipas Shehut, qeveria po përgatit kalimin e njësisë së helikopterëve sanitarë nga Ministria e Shëndetësisë drejt Ministrisë së Mbrojtjes. “Po pregatitet ne fshehtesi vendimi per t'ja kaluar Ministrise se Mbrojtjes prej Shendetesise, Njesine e Helikoptereve Sanitare. Ky vendim po merret mbas atij te parit, thellesisht demtues, per te transferuar Qendren Universitare te Traumes e Ortopedise se bashku me spitalin perkrah, perseri Mbrojtjes.

Pages

Subscribe to RSS - buxheti