britani e madhe

Dexamethasone, shpresa kryesore për pacientët në ventilim

Postuar në 16 Qershor, 2020 14:22

BBC-ja raporton se dexamethasone mund të jetë një shpresë e madhe në luftën kundër koronavirusit. Sipas ekspertëve britanikë, medikamenti në fjalë, që kushton pak dhe është komisionuar në vitin 1961, ndihmon sidomos pacientët në gjendje kritike dhe që janë në ventilator. Medikamenti është pjesë e testimit më të madh në botë që provon nëse ilaçet në përdorim mund të jenë efektive ndaj CoVid-19. Testimi është kryer mbi 2000 pacientë të shtruar dhe sipas të dhënave përdorimi I dexamethasone ka ulur rrezikun e vdekjes me 12%.

Racizëm apo pakicë e zhurmshme?

Postuar në 03 Shkurt, 2020 12:41

Gazeta italiane “La Repubblica” ka zgjedhur të publikojë një volantin të ngjitur në një derë apartamenti në Norwich të Anglisë. Sipas gazetës ky është një shembull i pastër racizmi teksa në volantin shkruhet se tanimë Anglia ju kthye anglezëve dhe kushdo që dëshiron të jetojë në atë pallat duhet të flasë

anglishten e Mbretëreshës

Përmbajtja në thelb përcjell një sentiment dhe nuk fyen njeri pasi apelon që Britania t’u kthehet britanikëve ashtu siç ishte

Britani e Madhe/60 sekonda me vonesë në seancë, jep dorëheqjen Lordi Bates. Refuzohet nga kryeministrja

Postuar në 01 Shkurt, 2018 15:22

Kjo ka ndodhur në Britaninë e Madhe ku Lordi Michael Bates, ka dhënë dorëheqjen për shkak të vonesës në seancën e pyetjeve të kërkuar nga Baronesha Lister. Bates ka kërkuar ndjesë, e ka konsideruar aktin e tij si shkelje të një satandardi sjelljeje dhe është larguar. Më vonë, në një pronocim për mediat, Baronesha tha se i ka kërkuar Lordit Bates të rikonsiderojë vendimin.

Dezertuan apo emigruan?

Postuar në 17 Nëntor, 2017 15:51

Dje është bërë publik lajmi se katër komando të ushtrisë shqiptare nuk janë kthyer në Shqipëri pas përfudnimit të një kursi trajnimi në Britaninë e Madhe. Ministria e Mbrojtjes nuk ka dalë me një qëndrim zyrtar por ka vepruar duke kryer kallëzimin penal.

Ligji parashikon dënime për personat që nuk paraqiten në detyrë dhe këtu çdo gjë është e qartë. Disi e pavend mbetet termi Dezertim, që po përdoret në mediat për largimin e katër efektivëve, Ylber Tokrri, Aleksandër Shkulaku, Klevis Lamkaj dhe Reni Ajazi.

Dossier/”Letra Zinoviev”, Fake News perfekt 83 vjet më parë

Postuar në 12 Nëntor, 2017 19:41

Nga një pikëpamje mund të thuhet se ka edhe një epokë të lajmeve të rreme. Që kanë qenë përherë prezente, të përdorura nga të gjitha shtetet, ka patur falsifikime historike etj., por asnjëherë më parë lajmi i rremë nuk është ngritur si shqetësim politik i nivelit të lartë. Aktualisht çështja e lajmeve të rreme është pjesë e hetimeve në SHBA dhe Facebook dhe Google po marrin pjesë në to në cilësinë e dëshmitarit dhe pjesëmarrësit.

Zbulohet “Pompei Britanik”

Postuar në 20 Korrik, 2016 17:34

Arkeologët britanikë kanë rënë në gjurmë të asaj që po e quajnë “botë e humbur”.  Bëhet fjalë për një ngulim 3000 vjet të vjetër të Epokës së Bronzit në një vend që quhet Ferma Must. Një ngulim ku janë gjetur punime qeramike, tesktili, metali që i përkisnin një vendbanimi prej 30 personash që jetonin në shtëpi druri. Nuk janë gjetur skelete njerëzish, por nga analizat e deritanishme është konkluduar për një nivel të lartë punimesh të veshjeve, qeramikës etj.. Vendbanimi, edhe për arsye se u shkatërrua nga zjarri, është quajtur si Pompei Brtianik. 

 

Hetim për mashtrime me firmat e peticionit për referendum të dytë në Britani

Postuar në 26 Qershor, 2016 15:44

Peticioni për një referendum të dytë në Britaninë e Madhe, pro ose kundër qëndrimit në BE,  ka arritur 3,1 milionë firma. Por BBC-ja njofton se Komiteti për Peticionet në Dhomën e Përfaqësuesve ka dekalruar se po hetohet për mashtrime me firmat e nënshkruesve. Çdo firmë e konstatuar si falese do të hiqet, kjo është bërë e qartë nga Komiteti, kreu i së cilës Helen Jones deklaroi se “pretendimet për falsifikim po merren shumë seriozisht”.

Faqja online ku firmoset peticioni është krijuar nga një person me emrin Oliver Healey. 

 

Subscribe to RSS - britani e madhe