bollino

Protestë me sfond nacionalist më 2 mars. I hiqet nënshtetësia Carlo Bollinos dhe kërkohet heqja e memorialit turk

Postuar në 20 Shkurt, 2020 03:01

Pak ditë përpara sesa opozita e drejtuar nga presidenti Ilir Meta të nisë protestën e vet të 2 marsit, redaksia e “Të Kripura” ka mësuar disa të dhëna rreth organizimit të saj. 

Konkretisht z. Meta ka menduar të ndërmarrë disa veprime paralel: të deklarojë lënien e detyrës dhe nisjen e mosbindjes civile, të dekretojë shpërndarjen e parlamentit duke konsideruar gjendje të grushtit të shtetit, pra të jashtëzakonshme dhe të nisë bllokimin e institucioneve. 

Kritika objektive e "dishepujve të lajmit të mirë"

Postuar në 23 Janar, 2020 16:10

Në faqen online të gazetës “shqiptarja.com” publikohet sot një shkrim kritik për gazetarin e quajtur investigativ, Artan Hoxha  dhe videon e shpërndarë prej tij ku presupozohet se paraqitet duke marrë kokainë kryebashkiaku i Bulqizës. Thuhet ndër të tjera në këtë shkrim:

Italia nuk është Ajo që rrëfen z. Bollino

Postuar në 17 Qershor, 2019 14:18

Carlo Bollino sjell në një shkrim të sotshëm shembullin e Italisë për funksionimin e demokracisë në standardet europiane. Në Bari është hapur një hetim për shitblerjen e votave në zgjedhjet vendore të 27 majit. Sipas Bollinos në këtë rast çdo gjë po tregon funksionimin e demokracisë pasi ndër të tjera sipas tij:

1) Asnjë media dhe asnjë politikan nuk ka guxuar të vejë në diskutim legjitimitetin e kryetarit të Bashkisë dhe këshilltarëve të zgjedhur më 27 maj, pavarësisht nga dyshimet e ngritura nga hetimet e prokurorisë

Recetat e mjekëve popullorë për spazmat e politikës

Postuar në 09 Maj, 2019 13:25

Carlo Bollino, një gazetar i pavarur por që batohet padashje për nga pushteti – kuptohet pa humbur objektivitetin – shkruan sot për arsyet se përse komuniteti ndërkombëtar nuk po negocion për krizën aktuale. Normalisht çështja kryesore është trajtimi i krizës si i tillë, pastaj arsyet e negociatorëve. Por mesa duket ka disa gazetarë që entuziazmohen nga indiferenca e shtirur e komunitetit ndërkombëtar për arsye nga më të ndryshmet.

Kush i ka (keq)përdorur mediat e Bollinos?

Postuar në 01 Dhjetor, 2018 14:59

Kush bën ndonjë xhiro nga faqja online e “shqiptarja.com” mund të vërë re thuajse në mënyrë të përditshme, në ndonjë prej rubrikave njoftimin: Ekskluzive. Nën këtë term publikohen lajme që nuk i ka kush tjetër, e të cilat media në fjalë pretendon se i ka zbuluar me burimet e veta.

Kuvendi i Shqipërisë, çmim Carlo Bollinos. Ky i fundit krijon çmimin "Telini" pë gazetarinë patriotike

Postuar në 09 Nëntor, 2018 20:44

Ngjarja e Bularatit duket se është marrë seriozisht nga Kuvendi i Shqipërisë. Sipas disa burimeve për redaksinë e “Të Kripura”, Kuvendi, më saktë mazhoranca e socialiste po gjykon mundësinë e vlerësimit të gazetarëve dhe mediave që i shërbejnë interesave të Shqipërisë në kontesktin e një raportimi që ka si kriter udhëheqës mbrojtjen e tyre.

Mediat nën shënjestër ekonomike të qeverisë

Postuar në 30 Gusht, 2017 08:53

Carlo Bollino shkruan sot në gazetën e tij, “shqiptarja.com” për një vendim të marrë në gusht të këtij viti që sanksionon të drejtën që u njihet katër OJF në vjeljen e taksave për të drejtat e autorit. Sipas Bollinos që sjell në shkrim edhe tekstin e vendimit dhe faksimilen përkatëse, vendimi godet mediat, por edhe autorët, të cilëve u hiqet e drejta e negociimit me mediat për çdo prodhim të vetin. Më interesante akoma, këto OJF do të vjelin 1-4 përqind të reklamave për t’ua dhënë autorëve ndërkohë që 30 përqind të kësaj takse do ta mbajnë vetë si komision për punën e tyre të çmuar.

Votues të “pavarur”, në ekrane të “pavarura”

Postuar në 08 Maj, 2017 09:18

Ish-kryeministri Sali Berisha duket se ka qëlluar në fole të mirë kësaj radhe me qytetarin dixhital. Dikush e ka njoftuar atë me foto, emra dhe pozicione, se disa qytetarë që kanë folur pro zgjedhjeve të 7 majit në Kavajë, në fakt janë nëpunës zyrash të zgjedhur nga PS-ja. Duke qenë se Berisha i hodhi në rrjet, këta u klasifikuan vetiu mes atyre “drejtorëve që të nxjerrin bojën”, siç u shprehur në epokën para Rilindje, kryeministri aktual. Nëse i besojmë Berishës fjala është për drejtor ujësjellësi, drejtor i Ndihmës Sociale, por edhe për një qytetar që nuk voton fare në Kavajë.

Negociatorët e PPE-së/“Dokument me 12 pika për krizën, asnjë nuk flet për qeveri teknike”

Postuar në 23 Prill, 2017 11:09

Carlo Bollino, drejtues i gazetës “Shqiptarja.com” shkruan sot për krizën politike dhe rolin e negociatorëve të PPE-së. Sipas Bollinos, protesta e përshkallëzuar e PD-së, parashikuar për të hënën, synon të rrisë forcën negociuese të saj në prag të negociatave, ndërkohë që sipas tij, dokumenti që do të vihet në tavolinë ka 12 pika dhe është miratuar nga kancelarja Angela Merkel. 

Muze nënujor për veprat e realizmit socialist! Bollino do ta fitojë sërish projektin?

Postuar në 11 Prill, 2017 11:58

Kryeministri Edi Rama ka zbuluar sot një tjetër ide që mund të bëjë zhurmë dhe ngjallë kuriozitet.

Duam të bëjmë një muze nënujor me veprat e realizmit socialist, mund të jetë një gjë spektakolare. Po ta bëjmë do të jetë një element shumë i veçantë. Duke zbritur në zhytje i shkon, kush zbret më shumë, shikon më shumë, do të jetë spektakolare. Tani me ju mund të diskutojmë vendin për të qenë i aksesueshëm më lehtë, idenë fillestare e kemi pasur për në Ksmail për të bërë lidhjen me Butrintin” deklaroi Rama gjatë takimit me sipërmarrës në fushën e turizmit.

Pages

Subscribe to RSS - bollino