biznesi

Përfaqësues të biznesit në Tiranë: Sanksionet kundër Rusisë dëmtojnë shkëmbimet tregëtare

Postuar në 17 Mars, 2017 22:42

Sot ambasada ruse në Tiranë ka shpërndarë dy njoftime për dy takime me rëndësi. Së pari është ai mes ambasadorit Aleksander Karpushin dhe kreut të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës z. Nikolin Jaka dhe zv.Presidenten e Shoqatës së Prodhuesve Shqiptarë znj. Donika Mici.

Po patët probleme në dogana telefononi drejtoreshën

Postuar në 26 Janar, 2017 15:18

Aplikimi i çmimit të referencave, bllokimi në pikat doganore, dhe kërkesa për zhdoganim në doganat lokale kanë qënë shqetësimet kryesore që anëtarët e Dhomës Amerikane të Tregtisë, i kanë prezantuar Drejtoreshës së Përgjithshme të Doganave. Biznesi ka komunikuar me drejtoren Belinda Ikonomi për ngërçet që hasin, siç është rasti i bllokimit në dogana të mallarave. Ikonomi deklaroi prerë se nuk mund të ketë bllokim pa vendim gjykate, nëse ndodh kjo Drejtoresha i kërkoi subjektit ta telefonojnë.

"TemaTv"

Në qeveri varianti final për faljen e gjobave

Postuar në 20 Janar, 2017 22:03

Pas konsultimeve me Fondin Monetar Ndërkombëtar Ministria e Financave ka dorëzuar pranë Këshillit të Ministrave variantin final të ligjit për fshirjen e detyrimeve tatimore dhe doganore.  Përveç faljes së një pjese të borxheve fiskale të biznesit drafti përfshin dhe detyrimet që kanë drejtuesit e mjeteve për makinat që nuk kanë paguar taksat. Kështu ligji parashikon fshirjen e të gjitha detyrimet tatimore dhe doganore të krijuara deri në vitin 2010-të, ndersa nga 1 janari 2011 deri në 31 dhjetor 2014-të do të fshihen gjobat, duke vënë si kusht pagimin e detyrimeve.

Borxhlinjë e Tatimeve, shtohen 5 mijë debitorë vetëm në 2016

Postuar në 02 Janar, 2017 20:14

Numri i kompanive private që nuk kanë paguar detyrimet në kohë ndaj organeve taimore është rritur në vitin 2016. Gjatë vitit që sapo u mbyll janë shtuar edhe 5 mijë debitorë të rinj në organet tatimore, duke arritur një total prej 19.834 subjekte në listën e debitorëve. TemaTv

Shteti që emëron oligarkët

Postuar në 13 Dhjetor, 2016 20:16

Po vërehet një dukuri, me siguri që rrënjët i ka të thella në shoqërinë shqiptare. Dukuria e lidhjes së biznesit me përkrahjen qeveritare. Dhe kjo jo si një shtytje e brendshme e individit, për të promovuar veten e tij, mbi bazë të aftësive profesionale, menaxheriale dhe shfrytëzimit të mirë të mundësive për zhvillimin që ka një vend.

Sondazhi Follow Business Albania: Rritje e ngadaltë e konsumit

Postuar në 28 Tetor, 2016 22:43

Në vitet e fundit, rritja e konsumit privat në Shqipëri ka qënë më e ngadaltë se rritja e Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Edhe në gjysmën e parë të këtij viti, rritja reale vjetore e konsumit final të popullatës ishte  2.7%, ndërkohë që rritja reale vjetore e ishte më e lartë , 3.1%.

Gënjeu

Postuar në 17 Tetor, 2016 17:43

Ngjarja është e thjeshtë, pasoja jo e vogël.

Më 22 qershor një pjesë e biznesneve u gjobitën me 10 mijë lekë për vonesë në deklarimin e administratorit. Kjo për shkak se sistemi e-tax përditësohet.

Ekspertët pranuan se ky ishte gabim i sistemit, pasi shumë biznese deklaruan se gjoba ishte vënë përpara se biznesi të merrte në dorëzim NIPT-in.

Më 1 korrik, ministri i Financave, Arben Ahmetaj, deklaroi se këto gjoba do të faleshin, edhe pse sipas tij, “gjobat nuk ishin vënë gabim”.

Anëtarësimi i detyrueshëm i bizneseve në Dhomën e Tregëtisë kushton 22 milionë euro në vit

Postuar në 02 Tetor, 2016 15:38

Ligji i anëtarësimit të detyrueshëm të bizneseve në dhomat e tregtisë ka një faturë financiare të lartë. Sipas përllogaritjeve paraprake kjo taksë e re e fshehtë e ngarkon biznesin me rreth 22 milion euro detyrime të reja në një vit.

"TemaTv"

Ambasadori rus: Qendra jonë në Nish ofroi ndihmë pas përmbytjeve. Pala shqiptare në fillim pranoi, pastaj refuzoi

Postuar në 19 Shtator, 2016 18:11

“Albanian Daily News” i ka marrë një intervistë ambasadorit rus në Tiranë, Aleksander Karpushin. Intervista e realizuar nga gazetarët Genc Mlloja dhe Denisa Hunci i ka qëndruar larg diskutimit për temën e Kosovës, duke u përqendruar në pasojat e Samit të G20 në Kinë, pozicionit të Rusisë në marrëdhëniet ndërkombëtare, raportet e saj me vende të Ballkanit dhe shtysat për bashkëpunimn me Shqipërinë.

Si të thithen investimeve të huaja? Kreu i Dhomës Amerikane të Tregëtisë: “Shqipëria fillimisht duhet të jetë në hartën e investitorëve”

Postuar në 11 Shtator, 2016 16:15

Kryeministri aktual Edi Rama, ka bërë shpesh promovimin e Shqipërisë së taksave të ulëta dhe pa sindikata. E ka bërë këtë disa herë në Itali në emër të nxitjes së interesit për të investuar në vendin tonë. Por jo të gjithë e ndajnë këtë mendim. Për të dytin vit radhazi, Dhoma Amerikane e Tregëtisë ka kërkuar nga qeveria shqiptare të ulë taksat dhe kësaj radhe e ka bërë në kuadër të diskutimeve për paketën fiskale 2017.

Pages

Subscribe to RSS - biznesi