biblioteka ambrosiana

Biblioteka Ambrosiana njofton dixhitalizimin e 36 mijë dorëshkrimeve

Postuar në 08 Nëntor, 2019 13:17

Biblioteka Ambrosiana në Milano ka njoftuar nisjen e procesit të dixhitalizimit. E konsideruar si një ndër entet me pasurinë librare nga më të çmuarat në botë, Biblioteka u krijua nga kardinali Borromeo 400 vjet më parë. Kodikë arabë, hebraikë, latinë, grekë, italianë, siriakë, armenë dhe persianë janë pjesë e pasurisë së saj nga të cilët do të dixhitalizohen 36 mijë njësi në dorëshkrim.

Subscribe to RSS - biblioteka ambrosiana