besacenter

Rikthimi i sferave të influencës në Euroazi

Postuar në 24 Maj, 2020 15:56

 

Tendencat gjeopolitike të dy dekadave të fundit tregojnë se shtetet kryesore në Euroazi po punojnë për të rikrijuar zonat e tyre të ndikimit. Në këtë mënyrë, ato po sfidojnë SHBA-të, që nënkupton një sfidë korresponduese për rendin ekzistues botëror. Megjithëse Uashingtoni do të jetë në gjendje të kufizojë ambiciet e disa fuqive, ai ka pak mjete me të cilat mund të pengojë ambiciet e Rusisë, Kinës dhe Iranit.

Dëbimi i John Bolton

Postuar në 30 Tetor, 2019 15:57

 

Rënia e Islamit Politik në Lindjen e Mesme

Postuar në 18 Tetor, 2019 17:00

 

Subscribe to RSS - besacenter