Berlini

Kryeministri shqiptar po humbet mbështetjen në Berlin dhe në Bruksel

Postuar në 13 Qershor, 2019 12:04

Zhvillimet politike në Shqipëri i ka komentuar në një intervistë pr Deutusche Welle, korrespondentini gazetës Frankfurter Allgemeine Zeitung, Matthias Rüb. 

Në komentet e veta për situatën, gazetari në fjalë thotë se dekreti shfuqizues i datës së zgjedhjeve është kushtetues, se zgjedhjet pa opozitën në këtë moment nuk do të ishin të pranueshme dhe se për qeverinë shqiptare tashmë ka edhe një problem tjetër:

Haradinaj: Takimi i Parisit rrezikon të dështojë

Postuar në 10 Qershor, 2019 20:15

“Mundet mos me u mbajt takimi në Paris, mundet të shtyhet, por jo për fajin e Kosovës. Shteti ynë është treguar serioz, i ka kryer punët e shtëpisë dhe ka avancuar pozicionin për plot tema dhe është e gatshme”

Kështu ka deklaruar kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, teksa zbuloi se Beogradi me shumë gjasë ka vendosur ta bojkotojë këtë takim, me kushtin e tërheqjes së taksës nga Kosova.

Treni serb parakalon "karvanin" e Berlinit

Postuar në 15 Janar, 2017 12:52

Janë më shumë se 3 mbledhje të përbashkëta të qeverisë shqiptare dhe asaj të Kosovës dhe po ashtu disa takime të vendeve të rajonit në kuadër të Procesit të Berlinit që krijuan përshtypjen se Ballkani po tejkalon terrenin e minuar ku kanë ecur marrëdhëniet mes shqiptarëve e serbëve apo vendeve të tjera. Por mjaftoi ndalimi i Haradinajt në Francë dhe treni i nisur nga Serbia në drejtim të Mitrovicës për të kuptuar se sa afër është konflikti shqiptaro-serb dhe se procesi i Berlinit nuk ka çuar përpara pajtimin mes shqiptarëve e serbëve.

Subscribe to RSS - Berlini