bashkite

Qeveria u ndalon përkohësisht bashkive të drejtën e prokurimit publik

Postuar në 10 Maj, 2019 16:43

Kryeministri Edi Rama ka propozuar që njësitë e qeverisjes vendore të ndërpresin procedurat e prokurirmit për vitin 2019 përmes një vendim pezullimi të përkohshëm. Sipas vendimit që është miratuar nga Këshillli i Ministrave nga ky urdhër përjashtohen prokurimet me vlerë të vogël dhe procedurat e prokurimit që kanë si objekt produktet ushqimore.

Pezullimi i prokurimeve ishte në fakt një kërkesë e Partisë Demokratike për qeverinë tranzitore ndërkohë që kryeministri duket se ka hequr formalisht një mundësi abuzimi në zgjedhje.

 

 

Kryesia e PS-së: Veliaj nuk është i vetmi kandidat për Bashkinë e Tiranës

Postuar në 18 Mars, 2019 13:07

Sot Partia Socialiste ka mbledhur Kryesinë e vet e cil aka përcaktuar axhendën e Kongresit të 23 marsit. Kryetari i Grupit Parlamentar Taulant Balla tha ndër të tjera pas mbledhjes: 

Taksa e pronës, bashkitë mund ta rrisin 30 për qind

Postuar në 07 Maj, 2018 15:14

Nga  ky muaj, koeficienti për taksën e banesave do të jetë fiks 0.05 i vlerës, por bashkitë kanë tagër për të vendosur rritjen ose uljen e mëtejshme me 30 për qind në të dy krahët. Drejtori i Përgjithshëm i Taksës së Pasurisë në MInistrinë e Financave, Enton Duro tregon për TemA Tv se çdo bashkie i lind e drejta për të ndryshuar koeficientin, çka do të përkthehet në një vlerë të re pagese për familjarët.

560 ankesa në 2017 për mosinformim nga institucionet. Konçesionet, çështja kryesore

Postuar në 04 Janar, 2018 20:55

Numri më i madh i ankesave për tu informuar në zyrën e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe mbrojtjen e të dhënave vjen për Bashkitë dhe Ministritë. Komisioneri Besnik Dervishi në një intervistë për Tema TV tha se në 2017-ën, pranë institucionit që ai drejton, mbërritën 560 ankesa.

Tema Tv

Investime në teori, asnjë bashki nuk kërkoi ndërhyrje për digat

Postuar në 04 Dhjetor, 2017 11:20

Reforma territoriale u kaloi më shumë kompetenca vendorëve dhe mes të tjerave, me një vendim të Këshillit të Ministrave të datës 30 dhjetor 2015, u bë transferimi i infrastrukturës së ujitjes dhe kullimit, të personelit dhe të aseteve të luajtshme e të paluajtshme të bordeve rajonale të kullimit  nga Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave tek Bashkitë. Por këto të fundit nuk kanë bërë asgjë për të forcuar infranstrukturën e digave, të cilat janë konsideruar si mina me sahat.

“S’kursyem asnjë lek nga reforma territoriale” (Video)

Postuar në 13 Tetor, 2017 21:06

U propozua si një reformë që do të rriste ndjeshëm investimet në fshat dhe zonat rurale nga kursimet që do të krijonte shkurtimi i numrit njësive vendore.

Sipas qeverisë së mëparshme reforma e re territoriale do t’i kursente buxhetit vendor rreth 6 miliardë lekë shpenzime administrative, të cilat do të shkonin për shërbime dhe investime publike në favor të komuniteteve. Kjo shkruhej dhe në relacionin e ligjit, por ekziston edhe më zë dhe me figurë siç tregohet në këtë kronikë televizive të vitit 2014.

13 bashki nuk kanë derdhur Sigurimet Shoqërore për punonjësit

Postuar në 30 Gusht, 2017 18:09

Në listën e gjatë me 18 500 biznese që rezultojnë debitore pranë autoriteteve fiskale, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve paralajmëron për bllokim të llogarive bankare edhe 13 bashki.  9 prej tyre kanë hyrë në listën e borxhit tatimor pas bashkimit që ndodhi nga reforma administrativo – territoriale. Detyrimi që zyrat e pushtetit lokal kanë në tatime lidhet me mosderdhjen e kontributeve të sigurimeve shoqërore për një pjesë të stafit të tyre.

Taksat dhe tarifat e bashkive do të rriten sërish me 2017

Postuar në 07 Nëntor, 2016 11:06

Qeveria ka sinjalizuar një rritje të mëtejshme të tarifave dhe taksave të pushtetit vendor. Gjatë hartimit të projektbuxhetit 2017, Ministria e Financave ka parashikuar që të ardhurat nga taksat dhe tarifat vendore për vitin 2017, parashikohen të jenë rreth 6.2 për qind më të larta se ato të vitit 2016, ose 900 milionë lekë më shumë se një vit më parë.

"Lufta e zhulit", alibia e radhës për importin e mbetjeve. Kryeministri kujtohet pas 3 vjetësh për të mbledhur bashkitë

Postuar në 07 Tetor, 2016 11:48

Kryeministri vazhdon me luftën propagandistike për të bindur opinionin publik se ai po bën një betejë të sinqertë për të pastruar Shqipërinë dhe këtij objektivi i shërben sipas tij dhe miratimi i ligjit për importin e mbetjeve. Atë që kreu i qeverisë duhet ta kishte bërë me kohë, para se të kishte bërë fakt të kryer ligjin e mbetjeve, e bën si kofini pas të vjelave si për të thënë se qeveria ka një plan. Kryeministri mblodhi sërish ricikluesit dhe përfaqësues të bashkive për t' u thënë se duhet të bashkëveprojnë për të ndarë mbetjet në burim.

Rilindja Urbane me fondet e qeverisë, BE kërkon ligj të posaçëm për transparencën e ndarjes së parave

Postuar në 16 Shtator, 2016 14:07

Qeveria ka mohuar se ka diskriminuar bashkitë e djathta në ndarjen e fondeve dhe të ashtuquajturin projekt i Rilindjes Urbane, për të cilin ka patur shumë pak transparencë. Nisur edhe nga ankesat e bashkive të djathta BE ka kërkuar miratimin e një ligji të posaçëm që fondet të ndahen në mënyrë transparente dhe të paanshme.
Kjo kërkesë i është përcjellë ministrit Bledi çuçi nga ambasadorja Romana Vllahutin.

Pages

Subscribe to RSS - bashkite