bashkia

Projekti/Varrezat e Dëshmorëve në Tiranë, jepen me konçesion. Tarifa mblidhet me faturën e ujit

Postuar në 10 Mars, 2018 16:22

Qeveria shqiptare ka menduar që shërbimin ceremonial dhe mirëmbajtjen e varrezave të dëshmorëve ta japë me Partneritet Publik Privat.

Kioska për certifikata? Gjendja Civile pranon se radhët në sportele kanë rënë

Postuar në 23 Shkurt, 2018 16:20

Pranë zyrave të njësive bashkiake, janë instaluar këto ditë makinetat që do të shërbejnë për lëshimin e dokumenteve në një formë më shpejtë dhe pa praninë e punonjësve të autorizuar. Shërbimi E-kiosk është i treti në radhën e shërbimeve, pas atij klasik që ofrohet në sportele dhe portalit e-albania që ofron sot 1277 shërbime pa pagesë. Të planifikuara për t’u vënë në zbatim nga muaji janar, 10 kioskat dixhitale do të vihen në përdorim gjatë ditëve në vijim, dhe për bashkinë e Tiranës një vonesë e tillë ka ardhur për arsye teknike.

Taksa e infrastrukturës në ofertë nga Veliaj

Postuar në 29 Janar, 2018 10:42

Këshillit Bashkiak të Tiranës do t’i propozohet për miratim ukja e taksës së ndikimit në infrastrukturë për ndërtimet e reja në masën 4% të çmimit për shitje, nga 8% që është aktualisht. Sipas asaj që shkruan gazeta “Shekulli” përgjysmimi i taksës do të aplikohet për ndërtimet në qendër të Tiranës në zonën e ish-bllokut dhe në Bulevardin e Ri. 

Veliaj: Vdekja e Ardit Gjoklajt aksident i zakonshëm

Postuar në 25 Dhjetor, 2017 22:57

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj ka anashkaluar të flasë për përgjegjësitë e bashkisë në ngjarjen ku gjeti vdekjen 17-vjeçari Ardit Gjoklaj në landfillin e Sharrës, mesditën e 7 gushtit 2016. Sipas dëshmisë së familjarëve, 17 vjeçari ishte punësuar në impiantin e seleksionimit të mbetjeve të kompanisë “3R” shpk në Sharrë, e lejuar  nga Bashkia e Tiranës të punojë në këtë sektor,

Bashkia e Erjon Veliajt, 2.5 herë më e shtrenjtë se qeveria e Edi Ramës

Postuar në 24 Nëntor, 2017 15:07

Palmat e thara në autostradën Tiranë-Durrës, nga mbikalimi i Kamzës tek ai i Kasharit do të zëvendësohen me pisha deri në fund të këtij viti. 1 milionë euro i kushtuan buxhetit pemët tropikale, ndërsa kosto për pemët e reja është 2-fish më e lartë.

Palmat ikën, vijnë Pishat 2.5 mln euro

Postuar në 18 Nëntor, 2017 15:23

600 mijë eurot e shpenzuara për blerjen e palmave dekorative që u vendosën në dy anët e autostradës Tiranë - Durrës në segmentin hyrës të kryeqytetit konsiderohen edhe zyrtarisht të falura, pasi palmat do të hiqen përfundimisht. 
Do të jetë bashkia e  e Tiranës që do të zëvendësojë deri në fund të këtij viti palmat me pisha nga mbikalimi i Kamzës te ai i Kasharit. Vendimi është bërë i ditur në relacionin për disa ndryshime dhe rishpërndarjen e fondeve në buxhetin e Bashkisë së kryeqytetit për vitin 2017.

Skandali me sahatet e ujit, bashkia ua faturon qytetarëve

Postuar në 15 Nëntor, 2017 17:43

Nuk mungojnë suprizat me Bashkinë e Tiranës sa u takon kostove që u faturon qytetetarëve përmes enteve që ka në administrim. Dhe kjo me filozofinë e faktit të kryer, duke shkelur hapur procedurat që parashikon ligji për të drejtat dhe detyrimet e që rrjedhin nga kontratat e shërbimeve me pagesë për qytetarët.

Fakt joKazan: Rritet çmimi i ujit në Tiranë

Postuar në 14 Nëntor, 2017 12:13

ISHTE:

Bëhet: 

Zbardhet formula e dhënies së shkollave me koncesion nga Veliaj

Postuar në 04 Nëntor, 2017 18:24

Ndërtimi i shkollave në kryeqytet nga Bashkia e Tiranës, po kryhet në një formë që mbart kosto të shtuara për buxhetin e saj, për shkak të llojit të kontratave koncecsionare që po zbatohen në realizimin e këtyre projekteve. Tema Tv ka zbardhur formulën me të cilën operon Bashkia e Tiranës për këto investime, ku ajo shfaqet shfaqet në rolin e një kredimarrësi, jo tek bankat, por te kompanitë që do të ndërtojnë 5 shkolla me koncesion në njësitë 9 dhe 11.

Pronat, akuzohet Bashkia e Himarës për falsifikime

Postuar në 31 Tetor, 2017 11:40

Aleanca për Mbrojtjen e Pronës së Himarës akuzon Bashkinë e Himarës se ka hipotekuar trojet me dokumente false në favor të kompanive të ndërtimit nga kryeqyteti. “Në muajin Maj-Qershor të këtij viti Bashkia Himarë bëri një regjistrim (menaxhim) masiv pronash në plazhin Dhraleo të Palasës, në Adhendri dhe në plazhin e Perivolos të fshatit Gjilekates. Manaxhimi u bë dhe pronat u regjistruan në hipotekën Vlorë me procedurë të përshpejtuar.

Nga ky regjistrim përfituan të gjithë ata që kanë blerë dhe kanë marrë prona të grabitura me dokumente të falsifikuara”, deklaron shoqata. 

Pages

Subscribe to RSS - bashkia