bashkia

Parku “Rinia”/Parkimi nëntokësor jepet me konçesion për 30 vjet

Postuar në 31 Dhjetor, 2015 13:30

Parku “Rinia”, një sipërfaqe e tij, është dhënë dje nga Bashkia e Tiranës me konçesion për 30 vjet. Këshilli Bashkiak ka vemdosur dje të miratojë projektin e paraqitur nga kryetari i Bashkisë, Erjon Veliaj, ndonëse vetëm me votat e mazhorancës. “Ne të kemi paralelisht me punën shesh edhe punën te Parku Rinia për një parkim nëntokësor, i cili pas investimit kthehet në shesh dhe ka vetëm një hyrje dhe dalje për makinat.

Gjeni ndryshimin: Taksa e gjelbërimit bëhet taksë për infrastrukturën nga Bashkia e Tiranës

Postuar në 21 Dhjetor, 2015 18:56

Çdo taksë tjetër mund të ishte përshtatur si taksë për infrastrukturën përveç asaj të gjelbërimit pasi janë dy koncepte që përjashtojnë njëra-tjetrën. Gjithsesi vendimi i takon kryetarit të Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj dhe Këshillit Ekonomik të Tiranës që drejtohet nga ish-deputeti Arben Malaj. Më thjeshtë paratë që shkonin për gjelbërimin, tani do të shkojnë për ndërtimin e shkollave sipas skemës së partneritetit publik privat siç anonncoi kryetari i bashkisë së Tiranës në prezantimin e paketës fiskale.

Dyfishohet taksa e ndikimit në infrastrukturë. Propozimi nga Bashkia e Tiranës

Postuar në 09 Dhjetor, 2015 16:59

Bashkia e Tiranës, e drejtuar nga Erjon Veliaj, ka bërë një propozim në Komisionin e Ekonomisë për dyfishimin e taksës së ndikimit në infrastrukturë. Aktualisht kjo taksë për zonën e Tiranës është 4% dhe me propozimin e ri shkon në 8%. “Përqindja vendoset në bazë të vlerës së investimit dhe rrit kostot për këtë sector”, raporton Vizion Plus, sipas të cilit taksa në fjalë nuk është konsultuar më parë me grupet e interest.

Mirë sukseset, por edhe këshilla?!

Postuar në 26 Nëntor, 2015 14:58

Erjon Veliaj është kryetar i Bashkisë së Tiranës. Vërtet? Po pse vetëm kaq? Kështu mund t’i duket shumëkujt, por ai është diçka më shumë. Mund  edhe të bëhej një hyrje për të përgatitur se ku duam të dalim, por stili i Erjonit do respektuar: drejt e në thela. Mëngë të përveshura, veshje sportive, hap i nxituar, me fjalët “punë” në gojë, kamera dhe kronika edhe për aksionin e prerjes së thonjve si dhe pak humor me opozitën e shkretë. Se e do populli një lider me humor: “Dashnorët e Zhulit” është gjetja e Erit për të tallur pëdëistët që atij i duket se e shohin si kështjellë virtytesh.

Përmbytje në Tiranë dhe disa punë “të bëra me vrap”

Postuar në 22 Nëntor, 2015 19:42

Tirana është përmbytur në disa zona, ndërkohë që periferia si Paskuqani apo Bregu i Lumit paraqiten më rëndë nga të gjitha. Sot raportohet se në zonën e Bregut të Lumit janë kryer evakuime të 16 familjeve me 64 pjesëtarë. Policia njofton se janë evakuar disa familje edhe në dy zona të tjera. Me këtë rast ka dalë në sipërfaqe rivaliteti mes ministrit të Brendshëm, Sajmir Tahiri dhe kryetarit të Bashkisë, Erjon Veliaj, që është vënë në krye të punëve. Ndërkohë që Veliaj deklaronte se “më e keqja ka kaluar”, policia fliste për situatë emergjente.

Çerek shekulli dhe regjistrimi i pronave është ende në start

Postuar në 02 Nëntor, 2015 10:15

Në pjesën bregdetare të Bashkisë së Himarës, ose në territorin e vjetër të kësaj njësie të qeverisjes vendore, procesi i rregjistrimit të tokave është ende “në start”. Për një periudhë 25-vjeçare, pothuajse nuk është bërë asgjë në këtë drejtim. Në përballje me specialistë të fushës, termi që dëgjon prej tyre është “zonë e pamenaxhuar”, çka i frenon të gjitha përpjekjet e mëtejshme të të interesuarve, për të vepruar. Problemet e shumta me pronat në këtë zonë, kanë bërë që, nismat e mëparshme të dështonin pothuajse qysh në start.

Qytetarë të vyer, nxënës të shkelqyer, një reklamë që irriton

Postuar në 16 Tetor, 2015 10:14

Bashkia e Tiranës ka vendosur të përhapë dhe të inkurajojë modelin pozitiv në hapësirën publike, duke vendosur fotot e nxënësve më të mirë të shkollave të kryeqytetit. Bashkë me emrat e tyre. Dhe bashkë me një nënshkrim: “Qytetarët më të vyer të Tiranës janë edhe nxënësit më të shkëlqyer të saj”.

Materplani i ri i Parkut të Liqenit/5 ha më shumë sipërfaqe e gjelbër dhe një park lodrash për fëmijët

Postuar në 15 Tetor, 2015 11:52

Është prezantuar sot masterplani për Parkun e Liqenit të Tiranës. Zv.kryeministri Niko Peleshi ka deklaruar se me ndërhyrjen që do të bëhet parku do të jetë ndër më të bukurit në rajon. Parashikohen  ndërtimi i fushave sportive, punime rehabilituese dhe siç tha Peleshi edhe shtim me 5 ha i sipërfaqes së gjelbër. Në fjalën e tij edhe kryetari i Bashkisë, Erjon Veliaj, ka dhënë disa hollësi të projetkit: “Sot iu janë shtuar 5.5 hektarë nga ish – Garda Republikës.

Largimi i romëve nga Liqeni, reagon “Amnesty International”

Postuar në 14 Tetor, 2015 11:41

“Amnesty International” ka nisur një letër në adresë të Avokatit të Popullit, Igli Tototzani, ku shpreh shqetësimin dhe dënon dhunën e ushtruar ndaj komunitetit rom.  Fjala është për lëvizjen e një komuniteti nga zona e Liqenit Artificial, pas një incidenti që ndodhi me një shtetas gjerman.

Parku “Rinia” rikthehet në administrimin e Bashkisë së Tiranës

Postuar në 10 Tetor, 2015 17:58

Qeveria shqiptare ka vendosur t’i kthejë Bashkisë së Tiranës “Parkun Rinia”. Me një vendim të datës 30 shtator, qeveria ka shfuqizuar një vendim të vitit 2009, që ia kalonte mjedisin në fjalë Ministrisë së Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit. “Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 121, pika 1, e 124, pika 1, të ligjit nr. 8485, datë 12.5.1999, “Kodi i Procedurave Administrative të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave VENDOSI: 1.

Pages

Subscribe to RSS - bashkia