bashkia tirane

Reklama për të gjallët dhe "qytetarët", plehrat për të vdekurit dhe katundarët

Postuar në 07 Maj, 2019 21:13

Rreth një muaj më parë në media u denoncua fakti se mbetje urbane hidheshin në një vend të hapur pranë varrezave të Tufinës. Raportimit mediatik, Bashkia e Tiranës iu kundërpërgjij në mënyrë tipike: dërgoi një makinë për heqjen e mbetjeve.

Refuzimi për dhënie informacioni, Bashkia e Tiranës dhe ARRSh hapin 2019-ën

Postuar në 06 Mars, 2019 12:08

Bashkia e Tiranës ka pagëzuar vitin 2019 për mungesën e transparencës pasuar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar. Vendimi i parë i Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Perosnale ka qenë pranimi i një ankese të bërë për refuzimin nga Bashkia të vënies në dispozicion të Urdhërit nr. 25000, dt. 27 qershor 2018 për Ngritjen e Grupit të konstatimit dhe verifikimit të dëmeve në Bashkinë e Tiranës si dhe raportin përfundimtar që është vendosur në dispozicion të kryetarit të bashkisë.

Lamtumirë edhe Gardës së Republikës. 25 mijë m2 me gjithë godinë kalojnë në pronësi të Bashkisë Tiranë

Postuar në 23 Korrik, 2018 13:10

Në datën 4 korrik të këtij viti, Këshilli i Ministrave ka vendosur që të kalojë në përgjegjësi administrimi të Bashkisë së Tiranës një sipërfaqe prej 25 004 m2 nga të cilat 2853 m2 i përkasin godinës së Gardës së Republikës. Sipërfaqja është në hyrjen veriore të Parkut të Liqenit, dhe kufizohet me Akademinë e Artve dhe Korupsin Universitar.

Ku ishe ti Superman?(video)

Postuar në 25 Qershor, 2018 09:46

Ajo që ndodhi me Bashkinë e Tiranës në këto dy ditë, institucionin kampion të vetëpromovimit, dëshmon se fasada, sado e punuar mirë të jetë, mbetet e hollë dhe e zhbëshme.

Videoja e mëposhtme, i shtohet si provë e mëtejshme, skandalit të përmbytjes së Bashkisë, ku janë përfshirë dokumente të shumta, që menaxhohen sikur të jenë në mjediset e një lavanterie, apo pastrimi kimik.

Pas shkurtimeve me lejen e lindjes, hiqet edhe kopshti falas për nënat e reja

Postuar në 12 Qershor, 2018 16:31

Ndryshon harta e familjeve potenciale që përfitojnë nga shërbimi falas për fëmijët e tyre në çerdhe dhe në kopshte. Vendimi i ri i Këshillit Bashkiak në Tiranë i datës 23 mars 2018 përjashton nga skema e përfitimit fëmijët e vajzave-nëna, të cilat, sipas vendimit të mëparshëm të 2015-ës përfitonin shërbim falas vetëm falë statusit të tyre në regjistrat e Gjendjes Civile.

Banesat Sociale, Bashkia e Tiranës do të nxjerrë në rrugë 70 familje

Postuar në 23 Tetor, 2017 15:32

Shtrëngesat e Bashkisë së Tiranës, për të paguar sa më shpejt, i kanë detyruar 70 familje në Shkozë që të dalin nga banesat sociale. Banorët shprehin shqetësimet e tyre për kameran e TemA TV, ndërsa shtojnë se pamundësia ekonomike është shkaku i mospagesave të qerave.

Tre komplekset e pallateve sociale në Shkozë po zjejnë këto ditë nga shqetësimet e banorëve, të cilët duhet të paguajnë detyrimet, ndryshe do të gjenden në mes të 4 rrugëve. Në të 20-a shkallët jetojnë 370 familje, por vetëm 70 prej tyre klasifikohen si debitorë të këqinj.

Çmimi i ujit dhe koncepti për shërbimet publike

Postuar në 04 Gusht, 2017 10:39

Para dy vjetësh, kur mori detyrën, kryetari i Bashkisë së Tiranës miratoi rritjen e çmimit të biletave të transportit urban, ndërsa këto ditë, së bashku me Këshillin Bashkiak, vendosën rritjen e çmimit të ujit të pijshëm.

Marifetet e Veliajt, prenotimi për parkimet me sms, për fushat sportive online

Postuar në 02 Mars, 2017 13:23

Bashkia e Tiranës ka publikuar opsionin për të prenotuar fushat sportive, të cilat u hapën për publikun pak ditë më parë. Të rinjtë dhe sportdashësit mund të futen në portalin e Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit për të rezervuar fushën, datën dhe orarin. Shërbimi ofrohet pa pagesë, ndërsa prenotimi kërkon thjesht të dhënat kryesore të personit dhe numrin e kartës së identitetit.

Paguajmë 43 njerëz për imazhin e Këtij

Postuar në 13 Janar, 2017 13:19

Prezenca e vazhdueshme dhe konstante në media e ka vënë kryetarin e bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj në qendër të akuzave për ndikim të tepruar mbi linjën e tyre editoriale dhe informacionet e pafiltruara që ato transmetojnë në lidhje me punën e tij në krye të njësisë vendore. Një prej akuzave që i drejtohet rëndom qytetarit të parë të Tiranës lidhet me prodhimin nga Departamenti i Informacionit të kronikave televizive të gatshme, të cilat më pas transmetohen në edicionet kryesore të lajmeve pa filtër editorial nga gazetarët dhe redaktorët e mediave kryesore në vend. Sasia dhe cilësia e in

Hapet pazari për Tiranën. LSI-ja kërkon seancë të hapur për planin urbanistik

Postuar në 29 Dhjetor, 2016 12:31

Kur e ardhmja mbetet në dorë të LSI-së së Ilir Metës. Paradoksi i këtij tranzicioni duket të mos ketë fund për qytetarët shqiptarë që sot dëshmojnë sesi Bashkia e Tiranës, e drejtuar nga i punësuari i Edi Ramës, Erjon Veliaj, po zhbën atë që premtoi. Zero ndërtime në katër vjet me planin e ri urbanistic shndërrohet në ndërtime kudo ku ka hapsira. Zyrtarë të Bashkisë kanë pranuar se ndërtimet do të përfshijnë edhe njësinë nr.8 e njohur si zonë e ruajtur, meqenëse aty banorët nuk kanë të drejtë të përmirësojnë standardet për shkak se nuk u lejohet ndërhyrja. Jo më.

Pages

Subscribe to RSS - bashkia tirane