bashkia e tiranes

Edukata morale e Facebook-ut, bamirësi dhe kodoshi i Tiranës

Postuar në 01 Tetor, 2019 04:00

Erion Veliaj ka bërë çmos qëkurse mori drejtimin e Bashkisë së Tiranës që të mbajë larg vetes ndonjë bar të keq që akuzohet për korrupsion. Ose më saktë: që kapet gafil në akte të dyshimta.

Si një njeri që është vetëprojektuar për kryetar të PS-së, z. Veliaj, që operon në politikë me instinkt dhe pabesi, që janë mikroklima e logjikës së tij, ka menduar thjesht për t’u evidentuar si Ndryshe: Ata vjedhin, Unë Punoj. Ose Ne në Bashki punojmë.

Dy standarde qëndrimi publik nga Bashkia e Tiranës

Postuar në 04 Shtator, 2019 14:53

Prokuroria është detyruar të nisë hetimet, apo vlerësimin ligjor për nënkryetarin e Bashkisë së Tiranës, Arbian Mazniku, që sipas raportimeve mediatike ka fjetur në një hotel në Barcelonë me 908 euro nata, paguar nga kompania “Fusha”. Ligji ndalon dhurime të kësaj natyre dhe tashmë Mazniku do të duhet që të kalojë formalisht në hetim. Nuk është vetëm emri i kompanisë që përbën rast të dyshimtë, por edhe qëndrimi publik I Bashkisë së Tiranës.

Asnjë prononcim, asnjë qëndrim, asnjë koment për këtë që ndodhi.

Egoja e një kryebashkiaku – Erion Veliaj shpërblehet për “pjesëmarrjen”

Postuar në 28 Prill, 2019 20:35

Në vendin tonë ekziston një kompleks i veçantë “profesional”, të cilit nuk i ka shpëtuar as zoti Veliaj, Kryetari i Bashkisë Tiranë.

Kompleksi kap zakonisht pjesëmarrësit në konferenca, trajnime apo aktivitete të tjera ekstrakurrikulare, kryesisht jashtë vendit. Ai manifestohet në zmadhimin e qëllimit të këtyre aktiviteteve, të rolit të pjesëmarrësit, dhe më pas përdoret për të fryrë rëndësinë e vetes si “intelektual” apo “lider”.

Fushata e pyllëzimit, pse nuk po (ri)mbillet lisi para Galerisë së Arteve?

Postuar në 11 Mars, 2019 13:13

Z. Veliaj ka dy vite të paktën që ka nisur një fushatë të pandalshme të mbjelljes së pemëve. Pavarësist mungesës së transparencës për këtë nismë, në thelb ajo është pozitive. Fundja pemët do të mbeten aty me dobinë e tyre edhe pas ikjes së kryebashkiakut aktual.

Por pemët po mbillen kryesisht në periferi, nëpër zona të kufizuara dhe pak po bëhet që edhe qyteti brenda, aty ku ka hapësirë të gjelbërohet edhe më shumë.

Qeverisja e mbyllur e Erjon Veliajt në Bashkinë e Tiranës

Postuar në 01 Dhjetor, 2018 17:23

Erjon Veliaj mund të mburret me çmimet për transparencë që mori vitin e shkuar, por praktika e punës së tij në krye të Bashkisë së Tiranës dëshmon të kundëtën. TemaTv publikon sot një material që sipas të cilit Bashkia e Tiranës, në zyrën e  shtypit të së cilës punojnë  rreth 50 vetë, gjatë diskutimit të buxhetit të vitit 2019, ajo ka shmangur informimin paraprak të medias. 

Korsitë e biçikletave në Tiranë, përtej propagandës së shfrenuar të Bashkisë

Postuar në 14 Tetor, 2018 18:53

Që nga shtrimi i fibrave optike që kërkon çarjen e rrugëve e deri te mungesa e një studimi, këto janë ndër ato çështje për të cilat nuk flitet kur vjen puna te ndërtimi i korsive të biçikletave në Tiranë.

Dilemat e para politike të Erjon Veliajt

Postuar në 23 Mars, 2018 18:52

Erjon Veliaj, kryebashkiaku i Tiranës ka hedhur një hap të parë drejt asaj që mund të rezultojë një përballje e fortë poltike brenda Partisë Socialiste. Duke folur në emisionin “Real Story” në Vizion Plus, z. Veliaj ka deklaruar se ai është i gatshëm të rikandidojë por kjo sipas tij nëse Partia Socialiste e vendo kështu.

Unë nuk jam këtu për të vetëkandiduar”, tha ai.

Taksa e pronës rritet me 20-50%, vihet në faturën e energjisë

Postuar në 13 Tetor, 2017 17:19

Nga janari qeveria do të fillojë të mbledhë taksën e pronës, një tarifë që do të vendoset mbi vlerën reale të tregut të dhe do të vilet përmes faturës së energjisë elektrike. Burime zyrtare në Ministrinë e Financave thanë për televizionin Klan se rritja për individët do të variojë nga 20- 50% të shumës që paguhet sot, ndërsa për godinat në periferi nuk do të ndryshojë. Bizneset, që aktualisht paguajnë një tatim të lartë, do të kenë një taksë më të zbutur vitin e ardhshëm.

Bashkia e Tiranës, 3 miliardë lekë gjoba në vitin 2016. Mbledhja e taksave, në masën 50%

Postuar në 30 Shtator, 2017 20:12

Bashkia e Tiranës shënon rekord të ardhurash nga gjobate e automjeteve. Vetëm në 2016-ën drejtuesit e automjeteve kanë paguar rreth 3 miliardë lekë. Ndërkohë e kundërta ka ndodhur me taksat ku bashkia ka mundur të mbledh në masën 50%.

TemaTv

Video/Bashkia e Tiranës çon në landfillin e Sharrës qentë e rrugës

Postuar në 12 Maj, 2017 08:33

Disa qytetarë kanë reaguar ndaj bashkisë e cila ka bërë të qartë se siguria e njerëzve, pastërtia dhe administrimi i hapësirave vijnë në vend të parë. Video është filmim i një qytetari.

Pages

Subscribe to RSS - bashkia e tiranes