bashki

Shqiptarët preferojnë BE-në ndaj bashkimit kombëtar. Më entuziaste pro bashkimit, zonat rurale

Postuar në 09 Janar, 2020 14:00

Fondacioni “Soros” në Shqipëri dhe në Kosovë ka realizuar një sondazh me titull: Kosovë-Shqipëri, vlerat, besimet, bashkëpunimi dhe bashkimi. Janë pyetur 2,504 qytetarë në të dyja vendet: 1,200 në Shqipëri dhe 1,304 në Kosovë (1,004 shqiptarë dhe 300 serbë) për një seri çështjesh të cilat ndërlidhen tek ideja e një bashkimi eventual mes të dyja shteteve.

Europa kundër imigrantëve, por laburistët në Britani propozojnë Sadiq Khan për bashkinë e Londrës

Postuar në 11 Shtator, 2015 14:11

Ndërkohë që Europa është përfshirë nga debatet për imigracionin, në Britani, politika nuk mungon që të piketojë si përfaqësues fëmijë emigrantës. Sadiq Khan, është kandidati i Laburistëve për kryetar bashkie në Londër, ndërkohë që konservatorët mendohet se do të zgjedhin Zac Goldsmith. Khan është fëmijë e imigrantëve pakistanezë dhe është lindur në Londër. Një paradoks që provon situatën ku e ka mbërthyer veten Europa. Kështu pak javë më parë bëri bujë një intervistë e prof.

Subscribe to RSS - bashki