banka e shqiperise

Koncesionet, Banka e Shqipërisë: Asnjë bankë nuk financon dot projekte mbi 100 milionë euro

Postuar në 12 Shtator, 2019 19:49

Partia Demokratike akuzoi sot qeverinë se po përdor të njëjtën skemë si ajo e Unazës së Re në rastin e koncensioneve për rrugët Orikum-Dukat dhe Milot-Balldren. Në lidhje me këtë të fundit, kreu i PD-së, Lulzim Basha, tha se punimet i janë ngarkuar një firme që nuk ka kapitalin e duhur financues për projekte të tilla.

Rregullorja: Bankat mund të ndryshojnë drejtimin e kompanive kredimarrëse në vështirësi

Postuar në 25 Korrik, 2019 15:17

Banka e Shqipërisë ka miratuar së fundmi Rregulloren e re “Për Trajtimin jashtëgjyqësor nga bankat, të kredimarrësve në vështirësi financiare”. Në përcaktimet e këtij vendim shkruhet se vendimi në fjalë i shtrin efektet deri në datën 31 dhjetor 2020 dhe si qëllim të vetin rregullorja shpall 

reduktimin  e kredive me probleme dhe mbajtja nën kontroll e cilësisë së portofolit  të kredisë, duke nxitur trajtimin e kredimarrësve në vështirësi financiare, nëpërmjet një bashkëpunimi të strukturuar dhe eficient ndërmjet bankave

Facebook krijon kriptomonedhën e vet. A do të paralajmërojë për rreziqe Banka e Shqipërisë?

Postuar në 18 Qershor, 2019 15:02

Drejtuesi i Facebook, Mark Zuckerberg njofton sot përmes një shkrimi se kompania e tij ka ndërmend të hyjë në sektorin e kriptomonedhave. Libra quhet monedha e re e krijuar prej tij dhe Calibra quhet shërbimi ndihmës që mundëson transfertat duke nisur nga krijimi një portofoli dixhital që do të jetë aktiv në WhatsApp dhe Messenger.

Zhvlerësimi i euros shkaktoi 45 miliardë lekë dëm në buxhet

Postuar në 27 Prill, 2019 11:14

Rreth 45 miliardë lekë është dëmi i shkaktuar në buxhetin e shtetit nga rënia e monedhës së huaj (euros). Në raportin e stabilitetit financiar për 6-mujorin e dytë të vitit 2018, mbiçmimi i monedhës vendase ishte në nivelin 3.3%, duke shënuar një rënie në raport me 6-mujorin e parë, situatë që u stabilizua pas ndërhyrjes së Bankës Qendrore në treg.

Ridvan Bode: Ju tregoj Taksomanin Edi Rama

Postuar në 25 Nëntor, 2018 17:48

Edi Rama ka hapur velën e tij për të lundruar në tallazet e fushatës elektorale të radhës. Tre herë rresht varka e tij është mbytur dhe ai vazhdon të endet pa drejtim dhe s’ka spirancë. Këtë herë, vela e re mavi iu gris ende pa provuar dallgët dhe varka ndërron drejtim çdo ditë, çdo javë. Se ai nuk ka program, ai nuk është zgjidhje, ai nuk bën ekip.

14.5 miliadë lekë hidhen në qarkullim të hënën

Postuar në 08 Qershor, 2018 19:51

Ditën e hënë, në tregun e këmbimit valutor do të hidhen në qarkullim 14.5 miliardë Lekë. Televizioni Klan ka arritur të sigurojë një dokument ekskluziv, ku autoritetet publike i kanë kërkuar Bankës Europiane për Rindërtim e Zhvillim që kërkojnë që disbursimi i kredisë së Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare me vlerë 118 milionë euro të bëhet në Lekë, përveç monedhës Euro.

1.7 mld euro të këmbyera në 4 muajt e parë të 2018

Postuar në 21 Maj, 2018 10:58

Ekonomia shqiptare po përballet me një vërshim gati të paprecedentë të eurove në treg. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, oferta e euros në tregun vendas është rritur me 35 për qind në katër vitet e fundit.

Pse zhvlerësimi i euros nuk lidhet me turizmin? (Video)

Postuar në 13 Maj, 2018 18:49

Afrimi i sezonit turistik veror ka identifikuar një numër të lartë prenotimesh për hotelet, të cilin Banka e Shqipërisë e ka shtuar te faktorët për zhvlerësimin e euros. Por, për kreun e shoqatës së Tur-Operatorëve, Kliton Gërxhani ky argument i Bankës nuk qendron, pasi përpos faktit që ka një rritje progresive të pretonotimeve, numri dhe vlera e parapagimeve është e papërfillshme.  Ai tha për Tema Tv se asesi Banka nuk mund të dalë me një arsyetim të tillë për zhvlerësimin e euros në këto nivele.

A janë transparente raportet e Bankës së Shqipërisë?

Postuar në 21 Prill, 2018 12:49

Viti 2018 duket se ka nisur me shumë punë për Komisionerin për Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe të Drejtën e Informimit. Në faqen online të këtij komisioneri, e cila në katër ditë të javës nga shtatë të tilla është jofunksionale, janë publikuar 17 vendime marrë për ankesa të ndryshme ndaj institucioneve publike. Mes tyre figurojnë Ministria e Energjetikës, Bashkia Tiranë, Avokatura e Shtetit, Prokuroria e Përgjithshme, DSIK etj..

Ekskluzive/Sejko sqaron sesi do të mposhtet Euro në Shqipëri

Postuar në 08 Shkurt, 2018 15:38

Pas lajmit se Banka e Shqipërisë ka ndërmarrë një paketë masash rregullesue për të frenuar rolin dhe ndikimin e euros në tranfertat e brendshme, ne zhvilluam një intervistë me Guvernatorin Gent Sejko që dha sqarimet e mëposhtme:

Z. Sejko, ju i shpallët luftë euros. Mund të na sqaroni çfarë do të thotë kjo?

Po ua them me një fjalë që e dimë të gjithë: U bë euroja letër. Kjo nuk mund të vazhdojë. Flas nga përvoja personale gjithashtu.

Çfarë do ndodhë me ata që kanë euro të kursyera? Do u zhvlerësohet kapitali?

Pages

Subscribe to RSS - banka e shqiperise