Ballsh

Bllokohet sërish rafineria e Ballshit

Postuar në 07 Janar, 2019 12:48

E futur në një rreth vicioz që prej privatizimit rafineria e Ballshit vijon të operojë si kompani me probleme dhe dritëhije jo vetëm për efiçencën financiare dhe detyrimet ndaj shtetit, por edhe për pronësinë e saj.

Bankers Petrolium e cila është furnizuesja e rafinerisë me naftë bruto sqaroi në një njoftim se “nuk ka asnjë kontratë shit-blerjeje për vitin 2019 ndërmjet Tosk Energji dhe Bankers, sepse Tosk, gjatë tre muajve të fundit, ka re fuzuar në mënyrë të pandershme ofertat e vazhdueshmetë Bankers për vitin 2019”.

Gropa e rafinerisë së Ballshit dhe fiasko me miliarderin amerikan

Postuar në 30 Dhjetor, 2017 13:09

Naftëtarët e Ballshit ndalën protestën pasi morën garanci nga qeveria se përmes një kredie do shlyheshin pagat e muajit nëntor. Megjithatë kjo duket një zgjidhje e përkohshme, pasi problemet me rafinerinë e Ballshit janë më të thella dhe zënë fill që në vitin 2008 me privatizimin e kompanisë "ARMO". 

Në shtator 2016, qeveria aktuale bekoi në një ceremoni të veçantë atë që e shpallën si një marrëveshje private me një grup biznesmenësh "COGM Holding LTD" për të rivënë në punë rafinerinë.

Nafta e Rezart Taçit nga rafineritë e Ballshit, 4.4 mln litra kontrabandë u shitën me ndihmën e doganierëve

Postuar në 06 Dhjetor, 2015 12:02

Policia shqiptare kreu pesë arrestime të profilit të lartë mbrëmjen e të shtunës në lidhje me një skemë kontrabande karburanti që mund t’i ketë kushtuar buxhetit të shtetit miliona euro taksa të humbura si dhe konsumatorëve shqiptarë, dëme të pallogaritshme në automjetet e tyre.
Sipas policisë, pesë doganierë, përfshirë një ish-zëvendësdrejtoreshë të përgjithshme dhe ish drejtorin e departamentit që mbikëqyr mallrat që i nënshtrohen akcizës në administratën doganore.

Subscribe to RSS - Ballsh