azil

Drama e “protestuesve” sirianë në kufirin e Maqedonisë

Postuar në 22 Gusht, 2015 19:43

Kufiri greko-maqedonas është kthyer prej disa ditësh në një gardh policor për të penguar hyrjen në Maqedoni të refugjatëve sirianë që tentojnë të kalojnë në Europn Qëndrore përmes Maqedonisë, Serbisë, Hungarisë dhe më pas në Gjermani.

Llogariten në mbi 4 mijë persona që ndodhen në zonën asnjanëse të kufirit. Policia maqedonase ka përdorur edhe gaz lotsjellës për të penguar turmën, ndërsa ka të dhëna për ndërhyrje të dhunshme të  forcave të sigurisë. Amnesty International tha se policia maqedonaese I trajtoi emigrantët e paligjshëm si protestues.

Punësim në Gjermani kush ka këto profesione

Postuar në 22 Gusht, 2015 12:14

Ata shqiptarë që duan të ikin në Gjermani do të duhet të jenë të aftë profesionalisht. “Tregu gjerman ka nevojë për një sërë profesionistësh, por personat që kanë shkuar me një procedurë azilkërkimi ia kanë hequr vetes mundësinë e punësimit”, tha Hoffman. Profesionet që kërkohen janë:

§ Inxhinier mekatronik

§ Ekspert i sistemeve mekatronike

§ Mekatronik bachelor

§ Teknik mekatronik

§ Inxhinier elektronik

§ Inxhinier i industrise elektronike

§ Inxhinier në Teknologji industriale

§ Inxhinier ndërlidhës

Nga qeveria nuk ka çfarë të presim z. Hoffmann! Shpresën e ngjall vetëm Evropa...

Postuar në 22 Gusht, 2015 06:53

Ambasadori gjerman në Tiranë, Helmut Hoffmann, doli dje para mediave, për të folur disi më hapur për çështjen e azilantëve. Diplomati gjerman i bëri thirrje qeverisë që t’u kthejë njerëzve shpresën dhe të sqarojë ata se nuk ka shpresa për azil në Gjermani. Nga ana tjetër Hoffmann ka shtuar se në Gjermani ka kërkesë për punëtorë për rreth 80 profesione, si dhe se shtimi i valës së azilit do të “krijonte një efekt psikologjik negativ te gjermanët, me ndikim në procesin e integrimit të Shqipëri.

Merkel: Azil vetëm atyre që kanë më shumë nevojë, duhet një klasifikim europian për “vendet e sigurta”

Postuar në 17 Gusht, 2015 10:49

Kancelarja Angela Merkel ka bërë të qartë në një intervistë se askush nuk duhet të krijojë shpresa të kota sa i takon azilkërkuesve, pasi do të ndihmohen vetëm ata që kanë nevojë më shumë.

Pages

Subscribe to RSS - azil