automobilët

Apple kundër Volkswagen, kush spiunoi për çipin? Konkurenca amerikano-gjermane për tregun e automobilizmit

Postuar në 27 Shtator, 2015 14:23

Zërat sa vijnë e shtohen për një skenar amerikan pas skandalit me çipin mashtrues në autoveturat "Volkswagen". Ndonëse kishte dy vjet që përflitej për probleme në apartin djegës të makinave gjermane, zbulimi ndodhi pikërisht në kohën kur gjigandi gjerman i prodhimit të automobilëve dominoi shitjet në tregun amerikan dhe do të niste zëvendësimin e motorrëve që kishin shfaqur mangësi në normat e emetimit të gazrave ndotës. Aq më tepër kur po përforcohet ideja se e ardhmja e automobilizmit në Shtetet e Bashkuara nuk është as GM, as Chrysler dhe as Ford.

Subscribe to RSS - automobilët