audio

Publikohen audiot e bisedave të vrasësve të gazetarit Khashoggi

Postuar në 10 Shtator, 2019 03:24

Gazeta turke Daily Sabah ka publikuar transkripte të bisedës mes anëtarëve të skuadrës saudite që ekzekutoi gazetarin Jamal al Khashoggi  dhe të bisedës mes këtij të fundit dhe ekzekutorëve pak përpara se të vdiste. Gazeta shkruan se audiot e regjistruara janë siguruar nga shërbimi sekret turk – MIT – dhe mandej janë shpërndarë me autoritetet turke që kanë kryer hetimet.

"Nuk dëgjoj". Autori Michael Wolff stimulon probleme me audion për t'iu shmangur pyetjeve për Trump

Postuar në 27 Shkurt, 2018 13:24

Michael Wolff, autori i librit “Zjarr dhe tërbim” që vuri përballë një situate shumë të sikletshme Shtëpinë e Bardhë dhe Presidentin Donald Trump, është përballur vetë me një moment të palavdishëm. Të paktën sipas raportimit të disa mediave, Wolff i ka bishtnuar një pyetjeje të bërë gjatë një interviste me “Channel 9” në Australi.

Ai u pyet për një deklarim të një muaji më parë, sipas të cilit, Trump ka aktualisht një lidhje jashtëmartesore, madje duke shtuar se “jam i sigurtë për këtë”.

“A i detyroheni presidentit dhe Zonjës së Parë një falje”? ishte pyetja.

Audio/Lulëzim Basha brenda mbledhjes së kryesisë së PD-së

Postuar në 22 Shtator, 2017 01:50

(Jo)Karakteri i kreut të PD-së po kushtëzon edhe misionin opozitar të PD-së. Për çdo dështim në politikë mbahet përgjegjësi dhe kësaj i është shmangur vazhdimisht kryetari i ri i Partisë Demokratike. E bëri pas humbjes së zgjedhjeve dhe vazhdon të operojë me të njëjtin karakter edhe pas rizgjedhjes në krye të PD-së siç u pa nga të gjithë. Edhe kur duhet të japë llogari brenda partisë dhe pyetet drejtëpërdrejt për veprimet që ka ndërmarrë, Basha nuk ka përgjigje të vërteta.

Shqipet e Shqipërisë

Postuar në 18 Korrik, 2017 11:10

Dialekti tosk me atë geg ndahen mes tyre në Shqipërinë e Mesme. Konkretisht? Në paralelin 41 gradë. Sipas studiuesit Robert Elsie kufiri i përzier i të dy dialekteve konstatohet në zemër të Shqipërisë politike dhe përmes një pune të lavdërueshme, ai ka sjellë disa ilustrime nga e folura shqip në të dy dialektet. Vendosur mbi një hartë të Shqipërisë, regjistrimet audio mund të dëgjohen lirshëm nga kushdo dhe për to ka edhe shpjegime shoqëruese për personat që flasin, zonën ku është kryer regjistrimi, origjina, profesioni dhe historia që tregohet.

Sulm i ri synon telefonat Android me file të rremë audio

Postuar në 02 Tetor, 2015 12:50

Një virus panikues pritet të alarmojë përdoruesit e androideve. Në fillim ai u zbulua në korrik, si dobësi e lejuar nga hakerat në internet i cili synon telefonat android me tekst apo MMS. Ky virus shfrytëzon një dobësi në pajisjen në fjalë në funksionet multimedia preview. Google, prodhuesit dhe transportuesit e viruseve të tilla, vetëm për të pasur një tjetër virus pop-up kërkuan një raund tjetër për riparimin e pjesëzave. Në fakt, tre muaj pas zbulimit fillestar, kjo gjë po përsëritet.

Subscribe to RSS - audio