asteroidet

Kreu i NASA-s: Mbrojtja nga asteroidët, prioritare

Postuar në 30 Prill, 2019 15:07

Ngjarjet e Chelyabinskut në Rusi pak vite më parë, duket se kanë vënë mbrojtjen hapësinore të planetit në rend të parë. Kreu i Agjencisë Amerikane të Hapësirës, NASA, Jim Bridenstine, deklaroi gjatë fjalës së tij në Konferencën e vitit 2019 për Mbrojtjen Planetare të Akademisë NDërkombëtare të Astronautikës se mbrojtja nga goditjet e asteroidëve duhet kuptuar si çështje e filmave të Hollywood, por si çështje mbijetese.

Kjo është në fund të fundit për ët mbrojtur të vetmin planet që njohim i cili mundëson jetën dhe ky është planeti Tokë

Këshilltari për Shkencën i Shtëpisë së Bardhë: Kërcënimet nga asteroidët janë reale

Postuar në 15 Shtator, 2016 17:10

Kërcënimet nga goditjet katastrofike të Tokës nga asteroidët janë reale. Këshilltari kryesor për shkencën i Presidentit të SHBA-së, John Holdren, deklaroi gjatë një diskutimi në Qendrën e Fluturimeve Hapësinore Goddard të NASA-s, se “ne nuk jemi plotësisht të përgatitur, por jemi në drejtimin e duhur për të arritur aty ku duam”. Sipas Holdren dy shembuj goditjesh janë një provë për ekspozimin e planeti dhe për rrjedhojë njerëzimit ndaj këti rreziku: shpërthimi i Tunguskas në vitin 1908 dhe shpërthimi i vitit 2013 në Chelyabinsk. Të dyja në Rusi.

Kërcënimi nga goditja e asteroidëve është real

Postuar në 30 Qershor, 2016 00:12

Kërcënimi nga një goditje katastrofike nga asteroidët është reale dhe e mundshme. Një organizatë – Dita e Asteroidit – ka zhvilluar një takim me rastin e 108 vjetorit të ngjarjes së Tunguskës, ku një goditje meteorike dogji 1000 milje2 pyll. Interesi për përsëritje e një ngjarjeje të tillë është rritur shumë dhe shqetësimit të organizatës i janë bashkuar edhe përfaqësues të NASA-s. Kjo mbështetje konfirmohet nga themeluesi i organizatës Grigorij Richters, në bashkëpunim me ish-kitaristin e Queen, astrofizikanin, Brian May.

Subscribe to RSS - asteroidet