artsy

Nënkultura kurioze e diagnostikimit të artistëve të vdekur nga veprat e tyre

Postuar në 13 Shkurt, 2019 12:14

"Mjekëve u pëlqen të luajnë me diagnozat", është shprehur dr. Michael F. Marmor, profesor i okulistikës në Universitetin Stanford, dhe autor i disa librave mbi artistët dhe shikimin. Shumica e mjekëve i rezervojnë diagnozat e tyre për pacientët, por ekziston një nënkulturë e profesionistëve të mjekësisë që joshen nga problemet shëndetësore të artistëve të famshëm apo të atyre që nuk jetojnë më dhe mënyran se si mund të ketë ndikuar kjo në artin e tyre.

20 artistët më ndikues të vitit 2018...Mungon Edi Rama!!!

Postuar në 03 Janar, 2019 13:31

Në mesin e dhjetorit të vitit 2018, Artsy, një platformë e njohur oline për zbulimin dhe mbledhjen e veprave të artit, publikoi një listë të atyre që i quan artistët më ndikues të vitit 2018. Në hyrje të shkrimit sqarohen edhe kriteret mbi të cilat është bërë kjo përzgjedhje që në përgjithësi merr në konsideratë inovacionin.

Subscribe to RSS - artsy