arsimi i larte

Shkenca dhe ngacmimet seksuale në arsimin e lartë - rasti i SHBA*

Postuar në 03 Shtator, 2020 01:44

 

Ngacmimet seksuale janë të shumta në botën akademike. Kjo del nga një raport i vitit 2018 i botuar nga Akademitë Kombëtare të Shkencave, Inxhinierisë dhe Mjekësisë. Si anëtarë të komitetit që është autor i këtij raporti, ne ua kemi paraqitur gjetjet e tij kolegjeve dhe universiteteve në të gjithë vendin(në SHBA). Ka qenë kënaqësi të shohësh kaq shumë udhëheqës që duan të adresojnë ngacmimet seksuale në institucionet e tyre. Por, strategjitë që shumë nga këta udhëheqës po ndjekin, thjesht nuk funksionojnë.

A po financohet arsimi si një prioritet kombëtar?

Postuar në 17 Shtator, 2019 15:31

 

Universitet për studentët dhe intelektualë për universitetin

Postuar në 10 Dhjetor, 2018 14:04

AD LIBERTATEM PER UNIVERSITATEM (Drejt lirisë nëpërmjet universitetit)

Në cilën anë është ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla?

Postuar në 31 Janar, 2016 15:32

Po i nis këto rreshta me një pyetje: A ka ndryshuar ndonjë gjë në Arsimi i Lartë dhe universitetet shqiptare që kur socialistët erdhën në pushtet?

Studentët, vezë mbi sekretarin e Përgjithshëm të MAS dhe makinën e Ilir Beqjas

Postuar në 17 Shtator, 2015 11:25

Projektligji për Arsimin e Lartë, që prej kundërshtarëve thuhet se favorizon subjekte private, vijon të provokojë reagime. Ai do të diskutohet sot në seancë plenare e me këtë rast disa studentë kanë “zënë pritë” para sallës së seancave plenare. Studentët kanë qëlluar me vezë sekretarin e Përgjithshëm të Ministrisë së Arsimit, Plarent Ndreca dhe makinën e ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqja. “Shqiptarja.com” raporton se ka patur konfrontime fizike me forcat e rendit.

Shumica rrëzon shpejt e shpejt vërejtjet e Nishanit për arsimin e lartë dhe turizmin

Postuar në 15 Shtator, 2015 14:35

Mazhoranca ka rrëzuar në veprimtarinë e komisioneve parlamentare, të dyja dekretet e presidentit për rishikimin e ligjit të arsimit të lartë dhe atij për turizmin. Deputetja socialiste Mimoza Hafizi, relatore për ligjin e arsimit ka argumentuar te gjitha pikat dhe kundërshtimet e ardhura nga Presidenti. Pa i bërë asnjë ndryshim projektligjit, deputetja Hafizi deklaroi se ai nuk cenon autonominë financiare, lirinë akademike dhe nuk ka për synim favorizimin e universiteteve private. Ditën e enjte, ligji i rrëzuar do të kthehet në Kuvend për miratim.

Nishani rikthen ligjin për arsimin e lartë: "Nuk garanton autonominë e tij"

Postuar në 14 Gusht, 2015 13:23

Rreth dy javë pasi Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin për arsimin e lartë, kreu i shtetit Bujar Nishani e ka kthyer mbrapsht atë duke argumentuar arsyet sipas tij. Ndër të tjera ai thotë:

Presidenti rikthen edhe ligjin “Për arsimin e lartë”?

Postuar në 11 Gusht, 2015 16:06

Presidenti i Republikës, pritet të rikthejë edhe ligjin e ri “Për arsimin e lartë”. Kështu raporton “Tv Klan”, që referon burime nga presidenca. “Presidenti i Republikës pritet të shprehet brenda kësaj jave për ligjin e Arsimit të Lartë, i miratuar vetëm me votat e maxhorancës në fund të Korrikut në parlament. Burime të Televizionit Klan mësuan se pas konsultimeve të shumta me të gjitha palët e interesuara, kreu i shtetit do ta rikthejë ligjin për rishqyrtim në Kuvend”, raporton “Tv Klan”. Pak ditë më parë Bujar Nishani ktheu edhe ligjin “Për turizmin”.

Subscribe to RSS - arsimi i larte