arben demo

Blerja e stokut të banesave për të pastrehët e tërmetit është e domosdoshme

Postuar në 01 Mars, 2020 14:48

 

Adashi im, “anglishtfolësi” i financave deklaroi gjithë pompë përpara publikut Vendimin zyrtar të Qeverisë se për të pastrehët e tërmetit që po vuajnë dimrin përjashta dimrin dhe kanë humbur gjithçka nuk do të blihen. Të gjithë e dimë se në qytetet kryesore me dëmtimet të banesave janë Tirana e Durrësi ku për fat ka një stok të konsiderueshëm banesash të pashitura, i cili me mjaft gjasë do të shtohet për shkak të emigrimit në rritje dhe ndërtimeve që priten të kryhen në këto vite.

Edhe njëherë për mundësitë e një zgjidhjeje për Teatrin përballë nismës kriminale të qeverisë

Postuar në 28 Korrik, 2019 18:34

 

Dy aspekte të debatit

Debati për teatrin ka arritur këto ditë në nivelin më të lartë mediatik e politik, si një konflikt real që mund të marrë përmasa të dëmshme për vendin, si për shkak të arbitraritetit të qeverisë, ashtu dhe nga mobilizimi i mbrojtësve të  teatrit. Në të tilla rrethana duhet një zgjidhje sa më parë, që nuk mund të jetë me policë të gatshëm për dhunë, e as me buldozerë për të faktit të kryer.

Një analizë për sondazhin e fundit dhe krizën që njofton

Postuar në 12 Prill, 2019 22:13

 

Na duhet një Dhjetor i Dytë, qoftë edhe në Janar...

Postuar në 18 Dhjetor, 2018 21:41

 Lëvizja e tanishme e studentëve të Universiteteve publike është me kërkesa përgjithësisht të drejta për trajtimin e tyre dhe sistemin e Arsimit të Lartë. Ato duhet të merren parasysh dhe të shqyrtohen nga shteti (Legjislativi dhe Ekzekutivi) sa më parë dhe me afate realizimi të përcaktuara qartë.

Kush mund (duhet) të quhet “dhjetorist”?

Postuar në 06 Dhjetor, 2017 21:16

Megjithëse për shumëkënd, sot pas 27 vitesh, do të ishte e pakuptimtë që të jepen pa pasur arsye të forta kontributi, të tilla emërtesa- tituj-medalje, jemi të mendimit se do duhej të kishim dhe një përkufizim të qartë, arsye cilësimi, motivacion për t’u quajtur i tillë.

Subscribe to RSS - arben demo