apatia

Frika e një shoqërie të tërë nga e ardhmja*

Postuar në 16 Korrik, 2018 12:17

Kushdo që ka lexuar apo ka dëgjuar për shkrimtarin Franz Kafka, pa dyshim që do ketë dëgjuar për tregimin “Porta e ligjit”. Është një portë e caktuar që dikush të hyjë, por fshatari e shikon rojën tek ajo portë si pengesën më të madhe, pa guxuar kurrë të hedhë hapin e ta kalojë atë portë, edhe pse shkon dhe qëndron përpara tij. Ai duket sikur është i shqetësuar vetëm për pengesat që e presin më pas, pasi roja që e pret te porta e ligjit prezantohet thjesht një nëpunës i vogël.

Doktorët, piktorët, baxhanakët, prozaku dhe Industria e shpresës

Postuar në 03 Dhjetor, 2015 14:51

Me fjalët e Karl Popper “Qëllimi i një argumentimi, apo diskutimi, nuk duhet të jetë fitorja, por progresi.”

Subscribe to RSS - apatia