antisemitizmi

Video/Paris, fyhet dhe sulmohet verbalisht nga "jelekët e verdhë", filozofi franko-hebre, Finkielkraut

Postuar në 17 Shkurt, 2019 02:10

Protestat e jelekëve të verdhë në Francë kanë provokuar edhe incidente me sfond racist. Pjesë e tyre është bërë edhe filozofi i njohur franko-hebre, Alain Finkielkraut, i cili është sulmuar verbalisht nga disa të rinj në Paris. Pamjet video tregojnë filozofin në një situatë shumë të sikletshme dhe të pashpjegueshme në sytë e tij, teksa policia e shoqëron deri sa largohet.

"Tek e majta ka gjurmë të një antisemitizmi arkaik të krishterë"

Postuar në 19 Dhjetor, 2017 20:20

Vendimi i presidentit amerikan Donald Trump po shoqërohet me frikën e rritjes së antisemitizmit dhe përplasjeve në botën arabe. Nën dritën e këtyre zhvillimeve gazeta HuffingtonPost në versionin greqisht ka biseduar me rabinin David Rose për të kuptuar më shumë rreth perceptimi të tij rreth këtyre zhvillimeve por edhe ta ardhmes së bisedimeve izraelito-palestineze. Por e përcjëllim intervistën të plotë me disa shkurtime. 

-Si mund të sjellim dialogun ndërfetar nga niveli i elitës në të gjithë shoqërinë?

Trocki vijon të provokojë

Postuar në 26 Nëntor, 2017 20:42

Leon Trocki mbetet ndoshta figura më e polemizuar e shekullit të kaluar dhe më polemizuesja brenda radhëve të socialistëve. Edhe sot, 77 vjet nga vdekja e tij, bolsheviku ukrainas qëndron në radhën e parë të ideologëve që vijojnë të prodhojnë debat dhe dishepuj. 

Rasti më i fundit i një debati rreth figurës së tij është gjeneruar nga një serial rus, me emrin e revolucionarit, pra “Trotsky”, shfaqur me rastin e 100 vjetorit të Revolucionit të Tetorit. 

“E vërteta e së keqes” – materiale të reja për Adolf Eichmann dhe një korigjim i tezës së Arendt

Postuar në 24 Korrik, 2017 11:10

“Avvenire” raportonte disa ditë më parë për daljen në qarkullim të një libri me titull polemizues, apo korrigjues ndaj refleksioneve të njohura të filozofes Hanah Arendt, e cila krijoi jo pak debate me raportimin e vet të gjyqit të Adolf Eichman në Jereuzalem.

Subscribe to RSS - antisemitizmi