antikck

“Miu” i sms-ve shantazhuese e la litarin pas

Postuar në 26 Nëntor, 2019 01:29

Kryeministri i Shqipërisë ka konsumuar dje publikisht një atentat ndaj parimeve të funksionimit të shtetit demokratik. Teksa prezantonte paketën e re ligjore të quajtur anti-KÇK, zoti Rama paralajmëroi se ata deputetë që votojnë kundër ligjit do të përjashtohen nga Grupi Parlamentar i Partisë Socialiste. 

I gjithë shteti po heton, por asgjë nuk po kapet

Postuar në 25 Nëntor, 2019 17:21

Qeveria shqiptare ka marrë së fundmi edhe atributet e një prokurorie speciale teksa me të ashtuquajturin ligj anti-KÇK kalon në veprime administrative dhe policore vetëm në bazë dyshimi. Në draft thuhet që baza e këtij ligji janë të drejtat themelore të njeriut, por ai ngarkon si garante të tyre një njësi operative si Policia e Shtetit.  Siç mund të shihet, në nenin 4 flitet për masa policore duke paralelizuar dhe shfuqizuar pushtetin e gjykatave dhe prokurorisë. Më flagrante është kjo gjë në nenin 6, pika 4 ku thuhet se:

Anti-KÇK, Bashës i mbetet në dorë paketa Antimafie

Postuar në 25 Nëntor, 2019 13:50

Prezantimi i sotshëm i ligjit special Anti-KÇK nga kryeministri të sjell në mendje Paketën Antimafie të propozuar nga Partia Demokratike pak muaj më parë. Në daljet e veta publke, kryetari i saj, Lulzim Basha deklaronte pikat e kësaj pakete:

Kontratat PPP

Kontratat e koncesionit

Kontratat e Prokurimit Publik

Kontratat e tjetërsimit të pasurive publike

Paketa anti-KÇK, Kryeministri: Ky është proces administrativ, jo penal

Postuar në 25 Nëntor, 2019 12:23

Kryeministri Edi Rama ka prezantuar sot draftligjin e quajtur Anti-KÇK. Përmes një shfaqjeje të personalizuar të këtij drafti, z. Rama ka premtuar se pastrimi që po sjell vettingu në sistemin e drejtësisë do të pasojë dënimi për njerëzit e korruptuar të këtij sistemi.

Subscribe to RSS - antikck