ankesat

Prokurori/policia online vs qeverisë individuale

Postuar në 09 Shkurt, 2019 11:59

Televizioni personal i kryeministrit Edi Rama, ERTV, ka përcjellë së fundmi një tjetër rast sesi sipas tij, platform shqiperiaqeduam.al zgjidh hallet e qytetarëve.

Mark Gjon Koja, nga një fshat në Zadrimë, konstatoi se ishte mbifaturuar kur i erdhi fatura e energjisë elektrike 400 mijë lekë të vjetra. Ankimimi në OSHEE-në e Shkodrës nuk ia zgjidhi problemin, e ai iu drejtua platformës së bashkëqeverisjes “Shqiperiaqeduam.al”

raporton Agjencia Telegrafike Shqiptare.  

Biçikletat pa stacion, qytetarët akohen për tarifimin dhe aplikacionin

Postuar në 05 Shtator, 2018 13:50

Prej tre muajsh, qytetarëve të Tiranës u është shtuar një alternativë e re transporti. Biçikletat pa stacion, të prezantuara në Ditën Botërore të Biçikletave pas një marrëveshjeje mes Bashkisë së Tiranës dhe kompanisë “Mobike”, janë një tjetër opsion për lëvizjet brenda qytetit.

Në fillim të qershorit, kur u vunë në shërbim të qytetarëve për herë të parë, kryebashkiaku Erion Veliaj i prezantoi si një alternativë transporti më ekonomike dhe miqësore me mjedisin.

Si në kohën e Berishës/Ankesat më të shumta për OSHEE, ALUIZNI, hipoteka

Postuar në 02 Maj, 2018 19:13

Pasi mori kritika në Asamblenë e PS-së për faktin se nuk dha asnjë shifër, koordinatorja për Platformën e Bashkëqeverisjes, Elisa Spiropali, ka vendosur të flasë diçka më konkretisht. Në një intervistë për TemaTv, ajo thotë se problemet më të mëdha që vijnë nga ankesat e qytetarëve janë në agjenci si OSHEE, ALUIZNI dhe hipotekat.

Skandali i mishit nga Belgjika, autoritetet belge injoruan ankesën e Kosovës për 18 muaj

Postuar në 13 Mars, 2018 12:45

Lajmi I importeve të mishit me etiketa të falsifikuara në Kosovës ka gjetur vend edhe në mediat në Europë. Gazeta blege “Het Laatste Nieuws” shkruan se autoritetet kosovare kishin njoftuar kolegët belgë për mundësinë e mashtrimit që në shtator të vitit 2016, por blegët nisën hetimet vetëm 18 muaj më pas. Ministry belg i Bujqësisë citohet të jetë shprehur se agjencia e ushqimit do t’i nënshtrohet auditit.

Çfarë po ndodh me OShEE-në? 62 mijë ankesa për mbifaturime në 2017-ën, 4000 vetëm për janarin 2018

Postuar në 16 Shkurt, 2018 18:18

Disa ditë më parë ResPublica publikoi një pjesë të shkurtër raportimi nga një investigim i BIRN për ankesat për mbifaturime nga OSHEE. BIRN pretendonte se dispononte dokumente zyrtare, të cilat në praktikën e vet të punës i publikon përherë. Në këtë rast dokumentet nuk ishin vënë në në dispozion të publikut. Kjo ishte një arsye pse u vendos që të hiqej shkrimi përkatës që u zëvendësuan nga një shënim sqarues.

Avokati i Popullit: Në rritje ankesat për mbifaturime nga OSHEE. ERE: Janë përgjysmuar

Postuar në 15 Shkurt, 2018 18:25

Avokati i Popullit dhe Enti rregullator i Energjisë kanë të dhëna të ndryshme për ankesat e qytetarëve për mbifaturimet e energjisë elektrike. Sipas institucionit të Avokatit të Popullit numri i ankesave ka trend në rritje, ndërsa ERE deklaron të kundërtën, por gjithsesi ka trajtuar 564 denoncime të qytetarëve për OSHEE-në gjatë vitit 2017.

TemaTV

560 ankesa në 2017 për mosinformim nga institucionet. Konçesionet, çështja kryesore

Postuar në 04 Janar, 2018 20:55

Numri më i madh i ankesave për tu informuar në zyrën e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe mbrojtjen e të dhënave vjen për Bashkitë dhe Ministritë. Komisioneri Besnik Dervishi në një intervistë për Tema TV tha se në 2017-ën, pranë institucionit që ai drejton, mbërritën 560 ankesa.

Tema Tv

Një shtet që nuk funksionon jashtë rrugëve nacionale

Postuar në 14 Gusht, 2017 22:08

Sot kryeministri Edi Rama ka publikuar në faqen e vet në Facebook ankesat dhe kërkesat e qyetarëve të qarkut Gjirokastër. Duke patur parasysh se çfarë kemi lexuar deri më tani në këto drafte ankesash në qarqe të tjerë, këto të Gjirokastrës janë padyshim serioze. Prona, papunësi, mjete transporti për fëmijët, ndriçim i qendrave të fshatrave, pensionet, problemet me ALUIZNI-n, subvencionet në bujqësi, mosnjohja e viteve të punës në kooperativat bujqësore, pesticidet, këto dhe të tjera janë çështjet kryesore që ngrihen nga qytetarët.

Tenderët, 1700 biznese ankohen për shkelje

Postuar në 12 Gusht, 2016 15:29

Deri në fund të korrikut më shumë se 1700 biznese kanë ankimuar të Komisioni i Prokurimeve Publike, pasi nuk kanë qenë dakord me vendimet që kanë marrë institucionet dhe shoqëritë publike. Numrin më të lartë të ankesave e kanë kryer subjektet e tregtimit të ilaçeve dhe policitë private.

"TemaTv"

Ankesat e biznesit ndaj administrarës tatimore/Dënime pa prova dhe vlerësim i gabuar i detyrimeve

Postuar në 29 Shkurt, 2016 15:25

265 ankesa janë regjistruar në vitin 2015 nga biznesi në adresë të administratës tatimore. Kjo rezulton nga një raport i Avokatit të Tatimpaguesve, Artur Papajani, sipas të cilit 80% e rasteve lidhen me vlerësimin e detyrimeve. Pra administrata tatimore ka provokuar ankesa edhe për shkak të vlerësimit të detyrimit që biznesi duhet të paguajë. “Në raport me vitin paraardhës, ky vit rezultoi me një fluks të më të lartë të praktikave të arrira e të përfunduara, rrjedhojë e një arritjeje konfirmimi gradual, hap pas hapi, të autoritetit të institucionit”....

Subscribe to RSS - ankesat