anila denaj

87 mijë të larguar nga puna që nga qershori

Postuar në 02 Shtator, 2020 21:14

Shifrat e Drejtorisë së Tatimeve të cilat flasin për  mijëra biznese të falimentuara gjatë pandemisë nuk janë zyrtarizuar ende nga Ministria e Ekonomisë dhe Financave. Pas një takimi me homologun e Kosovës për mundësit e punësimit dy palësh dhe njohjen e sigurimeve shoqërore, ministrja Anila Denaj pranoi faktin se ka një numër të lartë biznesesh që kanë ulur qepenin, ndërsa preferoi të japë shifra zyrtare vetëm për numrin e të papunëve gjatë pandemisë.

Turizmi, sektor strategjik për interesa të një grupi

Postuar në 27 Qershor, 2020 14:15

Kryeministri Edi Rama publikon sot një video promocion për turizmin, vendosur në një hotel në Vlorë. Qytet të cilin kryeministri e quan Zemra e turizmit shqiptar. Ministrja e Financave Anila Denaj shfaqet aty duke prezantuar faktin se hoteli në fjalë është hapur dhe investuar gjatë pandemisë, ndërkohë që i shpjegon administratorit se qeveria po përgatit një paketë të re ligjore për ripunësimin dhe formalizimin e krahut të punës.

Një spot qeveritar artificial për qëllime propagandistike që i rri keq realitetit të turizmit shqiptar në këto kohë.

Qeveria i drejtohet tregjeve financiare me eurobondin e ri 650 milionë euro

Postuar në 02 Qershor, 2020 16:46

Qeveria shqiptare do t’i drejtohet tregjeve ndërkombëtare financiare me një Eurobond prej 650 milionë eurosh. Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, e pranishme në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë deklaroi se eurobondi do të jetë me maturim 7 deri 10 vite. Sipas saj, financimi i siguruar nga eurobondi do të shërbejë për të shlyer (rifinancuar) eurobondin e marrë në vitin 2015 dhe për të plotësuar nevojat për financim për vitin 2020.

Mazhoranca nuk është e bindur as vetë për projektbuxhetin 2020(video)

Postuar në 13 Nëntor, 2019 16:32

Prezantimi i projektbuxhetit 2020 është shoqëruar me debate dhe kritika që kësaj radhe kanë ardhur nga brenda shumicës qeverisëse. Ish-ministri Arben Ahmetaj ka kritikuar thuajse çdo gjë, që nga parashikimi i rritjes ekonomike në 4.1% kur FMN-ja sugjeron 2.9%, tek investimet publike apo detyrimet e papaguara.

Elva Margariti dhe Anila Denaj janë ministre vetëm sepse janë gra

Postuar në 18 Shtator, 2019 15:24

Gazetari Sokol Balla, i afërt me pushtetin dhe me kryeministrin aktual Edi Rama, ka dhënë së fundmi një intervistë përmes së cilës flet edhe për situatën politike në vend. Ndër të tjera, Balla ka shprehur mendimin e vet për ministrat e kabinetit të Edi Ramës, duke shprehur mendimin se dy ministre duhen larguar.

Subscribe to RSS - anila denaj