Angelo Panebianco

Roli i braktisur nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Postuar në 15 Tetor, 2019 15:30

 

Katolikët dhe klasa drejtuese, një vështrim mbi elitat politike

Postuar në 21 Janar, 2019 10:58

Nganjëherë ndodh që një diskutim publik është shumë më interesant për atë që nënkupton, sesa për argumentet e përdorura nga ata që përfshihen në të. I tillë është ndoshta debati që  po rigjallëron sektorë të caktuar të Kishës dhe të tjerë të lidhur me të. Debati ka të bëjë me dëshirën ose shpresën (ende jo një projekt) për të parë të rilindë një parti katolikësh, këtu në Itali. Arsyet kuptohen. Nga njëra anë, një pakënaqësi e përgjithshme, e cila bashkon shumë katolikë (por jo vetëm ata), për cilësinë e klasës politike italiane në aspekte të ndryshme të saj.

Subscribe to RSS - Angelo Panebianco