anetaresimi

Në “zbatim” të “porosisë” së Majkos për të shkruar historinë, Ruçi: “Gratë e kanë shpëtuar këtë vend nga lufta civile”

Postuar në 08 Mars, 2016 12:44

Gramoz Ruçi, kryetar i Grupit Parlamentar të Partisë Socialiste dhe deputet i vjetër i saj ka folur sot për rolin e gruas në politikën shqiptare. Gjatë një aktiviteti për shpërndarjen e kartave të anëtarësisë, Ruçi ka vlerësuar se gruaja shqiptare ka patur një rol madhor në shmangien e konflikteve civile në Shqipëri. Me këtë rast ai ka ndarë edhe një përvojë personale: “Para 25 viteve, në ’91-shin unë isha Ministër i Brendshëm për 3 muaj, situata ishte kritike. Atëherë erdhi një partner nga Gjermania dhe më tha: “Si do ta përballosh?”Unë i flisja për masat policeske.

Duhet një teser partie

Postuar në 06 Shkurt, 2016 04:36

U bënë muaj tashmë që lajmet që prodhon politika janë irrituese. I njëjti debat, të njëjtët njerëz, po ajo gjuhë dhe po ai moral. Por vështirë se gjen lajm më irritues dhe më cinik se ai që njofton se partitë kryesore janë në zgjedhje, ose kanë bërë gati programet elektorale.

Drafti i PD-së: “Anëtarësimi në BE…ngjarje e pasigurt e së ardhmes. Sot mbi 90 % e shqiptarëve janë dakord, situata mund të jetë e ndryshme pas disa viteve”

Postuar në 18 Janar, 2016 17:23

Është përsëritur disa herë se reforma në drejtësi është çelës për hapjen e negociatave për anëtarësim të Shqipërisë në Bashkimin Europian. Por në kushtet e tanishme miratimi i reformës kalon nga tre drafte paralelë, që përfaqësojnë mendimin e partive kryesore parlamentare për amendimet kushtetuese. Një prej të cilëve është edhe opinioni i ekspertëve të Partisë Demokratike që është shpërndarë sot për median.

Fajin e ka populli! “Mbiprodhim cinizmi dhe energjish negative”. “Bëhuni me LSI-në, të shikoni të ardhmen”

Postuar në 16 Janar, 2016 03:29

Kryeministri ka shpërndarë në profilin e vet një material video një minutëshe, ku flasin 10 nga studentët e ekselencës që u bënë sot anëtarë të Partisë Socialiste. Besoj se do të bien dakord të gjithë që kur dëgjon këta të rinj, që teorikisht sapo kanë nisur jetën dhe të kuptojnë shumëçka, të flasin për idealizëm të partisë, për përfshirje në politikë, sepse “më të mirët punojnë me më të mirët”, etj., jemi përpara një montimi shumë të trashë. I denjë për fushatën elektorale të vitit 2013 dhe praktikën e kasetave që e promovoi në media, të cilën e shan kaq shumë, Edi Rama dora vetë.

Studentë ekselence/Para diplomës marrin një teser partie

Postuar në 15 Janar, 2016 14:44

 “Nje grup i madh studentesh te ekselences moren karten e anetaresise ne PS sot ne pervjetorin e Fressh:-) Flm e mirenjohje per inkurajimin”.

Ky është statusi në profilin e vet në “Facebook” i kryeministrit Edi Rama. Lajmi na thotë se ata që vlerësohen si studentët më të mirë, që nga sot janë bërë me një teser partie në xhep. Kanë marrë teserën e partisë që është në pushtet, të një partie që bashkë me të tjerat është gjeneratori i kalbëzimit që ka prekur shoqërinë.

Heqje taksash, ofertë për anëtarësime masive në PS

Postuar në 06 Dhjetor, 2015 17:00

Kryeministri Edi Rama ka qenë dje në Kukës ku ka zhvilluar disa takime me banorë dhe ka folur për situatën ekonomike në vend. Edi Rama ka deklaruar se kjo që po ndërmerr qeveria është një kurs i vështirë reformash, të cilat do të japin efekt pozitiv ndryshues për 20 vitet e ardhshme. Energjia, taksat, formalizimi, edhe ai i bujqësisë, janë sipas tij hapa të domosdoshëm për t’u quajtur shtet normal, por edhe për të çliruar energji në ekonomi. Formalizimi në bujqësi lidhet me akordimin e fondeve dhe në këtë kuptim, nisma e qeverisë nuk pse t’i trembë fermerët.

Nato ftesë Malit të Zi të bëhet pjesë e saj

Postuar në 04 Dhjetor, 2015 15:14

NATO do të ndërmarrë hapin e saj të madh më të fundit drejt zgjerimit – dhe do të rrisë më tej tensionin me Rusinë – kur ministrat e jashtëm pritet t’i bëjnë Malit të ZI ftesë zyrtare për anëtarësim në aleancë.

Keqkuptimi i vazhdueshëm me anëtarësimin e Shqipërisë në Konferencën Islamike

Postuar në 17 Nëntor, 2015 16:38

Luan Rama, studiues dhe ish-ambasador i Shqipërisë në Francë, i ka dhënë një intervistë gazetës “Dita” e cila përqendrohet në sulmet e Parisit dhe rresiku nga terrorizmi. Rama flet edhe për rrezikun xhihadist në Shqipëri, një vend me shumë besime, por ku dominon shumica myslimane. Sipas Ramës, fara e xhihadizmit në vendin tonë është mbjellë me anëtarësimin e Shqipërisë në Konferencën Islamike.

Pages

Subscribe to RSS - anetaresimi