ana e padukshme e henes

Kina ulet e para në "anën e padukshme të Hënës"

Postuar në 03 Janar, 2019 13:49

Sonda kineze Chang’e 4 është mjeti i parë i prodhuar nga njeriu që ka prekur sipërfaqen e Hënës në atë që quhet si pjesa e pasme e saj. Pra në atë pjesë që nuk duket asnjëherë me sy të lirë nga Toka. Ajo është ulur në basenin Aitken në Polin e Jugut që është edhe krateri më i vjetër, më i madh dhe më i thellë i Hënës.

Subscribe to RSS - ana e padukshme e henes