amnistia fiskale

Rren-cëria/Propozon amnisti fiskale: Janë 100 miliardë fshehur në dyshek

Postuar në 04 Qershor, 2020 13:13

Nuk është vetëm Edi Rama kryeministri I amnistive. Miku  i tij, po aq gaztor me veten e vet, ish-kryeministri i Italisë, Matteo Renzi, propozon së fundmi të njëjtën gjë:

Ka një thes me para që rrinë të ngrira, nga 100-150 miliardë euro, në kasaforta apo poshtë dyshekut. Para që nuk I kalojnë shoqërisë. Lëvizja që duhet është që të bëhet një vetëdeklarim. Unë deklaroj paratë e mia, paguaj një taksë që ne mendojmë të jetë 10-15% dhe pastaj nuk procedohem. Kjo mund të hidhte në qarkullim 100 miliardë

Amnistia fiskale, një nismë në mjegull

Postuar në 28 Prill, 2020 10:55

Qeveria po bën të sajën për të kontrolluar epideminë dhe ndonse në krahasim me vënde të tjera situata është inkurajuese, debati publik dhe politik rreth masave kufizuese, koha kur u ndërmorrën, shtrirja në hapësirë dhe kohë, shpenzimi i parasë etj do vijojë gjatë. Jemi të gjithë në kushtet e së panjohurës dhe vetëm koha do tregojë. 

Republikë bananesh/Dy amnisti fiskale në 3 vjet

Postuar në 07 Mars, 2020 16:31

Po flitet me të madhe se qeveria po përgatit një amnisti fiskale dhe penale. Kryeministri del lart e poshtë me mikrofon në dorë dhe premton mrekullinë e kësaj nisme për të cilën nuk ka asgjë të shkruar. Kështu ai bën debatin mbi llafe në erë për të miratua mandej draftin siç e do vetë.

Cilat para po falen?

Postuar në 02 Mars, 2020 14:57

Kryeministri Edi Rama ka sqaruar sot në Parlament, sipas asaj që ai mendon se është sqarim, amnistrinë e re fiskale dhe penale që pritet të miratohet për pasuritë e paformalizuara. Fjala e kreut të qeverisë paraqet disa probleme serioze për atë që quhet funksionim i shtetit të së drejtës dhe ligjit. 

Së pari z. Rama ka dhënë premtimin solemn se “ligji do miratohet me 84 vota” duke siguruar kështu idenë e vet se amnistia është e pakthyeshme. 

Subscribe to RSS - amnistia fiskale